Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Betere wereld 25 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

The Sex Issue: milieuvriendelijk zijn tussen de lakens? Dat doe je zo

Seks is iets natuurlijks, maar wat er allemaal bij komt kijken niet altijd. Sustainability neemt een steeds grotere rol in in ons leven. Duurzaamheid kan je toepassen op eten, kleding, geluk, liefde… Dus waarom niet duurzaam zijn tijdens de seks? Het is logisch dat je hier niet meteen aan denkt. Of zelfs vraagtekens bij zet. Toch valt hier veel te winnen. En nee, heus niet alleen voor de aarde.

Ook voor jou en je partner is juist hier plezier uit te halen. Of je duurzaamheid nu al hoog in het vaandel hebt staan of gewoon nieuwsgierig bent, deze tips om je seksleven groener te kleuren zijn sowieso handig.

Ga voor vegan condooms

Wait, what?! Zijn condooms niet vegan dan? Dat wisten wij ook niet. Bij het productieproces van een condoom wordt meestal caseïne gebruikt, een dierlijk eiwit. Bij vegan condooms wordt de caseïne vervangen voor een niet-dierlijk product. Goed nieuws: je hoeft niet bang te zijn dat je extra risico neemt tijdens je stomend hete vrijpartij, want vegan condooms beschermen minstens zo goed.

Make it hot (zónder verwarming)

It’s getting hot in here, so take off all your clothes”, Nelly zong het jaren geleden al. En gelijk heeft ‘ie. Want als het goed is wordt het warm genoeg in de slaapkamer. De verwarming kan dus wel een paar graden naar beneden of zelfs uit. Zo bespaar je meteen energie.

Toch nog iets te fris in de kamer? Dan heb je meteen een goed excuus om die romantische kaarsen eindelijk eens een keer aan te steken. Zo creëer je meer sfeer en je bespaart energie als je de lichten uit laat.

Groene speeltjes

Ook aan seksspeeltjes zitten narigheden verbonden. Denk aan: gifstoffen en oneerlijke arbeidsomstandigheden. Gelukkig zijn er ook groene seksspeeltjes, waarvan sommige zelfs werken op zonne-energie. Zo kunnen jullie zorgeloos genieten.

The Sex Issue: het geheim hoe je bewuster van je seksleven kan genieten

Duurzame lingerie (of niet!)

Sexy lingerie vind je echt niet alleen in fast fashion winkels. Tegenwoordig is er juist prachtige, duurzame lingerie te verkrijgen waarin jij je partner verleid. Kijk eens bij Underprotection of Do You Green. Zo ben je heel duurzaam én enorm sexy.

Of zoals het duurzame merk Reformation – waar je ook terecht kan voor duurzame lingerie – het zo mooi zegt: ‘Being naked is the #1 most sustainable option’. Words to live by. 

Natuurlijke massageolie

Geef je en je partner elkaar wel eens een ontspannende massage? Ga dan eens voor een natuurlijke massageolie als de fles leeg is. Hetzelfde geldt voor glijmiddel: ook hier kan je voor een biologische variant gaan. De natuurlijke ingrediënten, zoals aloë vera of kokosolie, die je in biologische varianten vindt zijn een stuk gezonder voor je dan wat er in de reguliere zit.

Douche samen

Een inkoppertje waar we heel vrolijk van worden. De bekende oneliner ‘save water, shower together‘, mag dan aan de foute kant zijn, maar een kern van waarheid zit er zeker in. Door samen te douchen bespaar je water én kosten. En toegegeven: het is ook gewoon heel leuk. Dus waarom zou je dit niet doen?

Eco beddengoed

Ga voor duurzaam linnen beddengoed. Het ziet er niet alleen heel mooi uit, maar het voelt ook fantastisch. Wedden dat jullie heerlijk zullen slapen na die wilde bedsessie?

Duurzaam seksleven

Je hoeft dus maar een paar kleine aanpassingen te maken om je seksleven duurzaam te maken. Het kost je weinig moeite en je krijgt er veel voor terug.

Wie weet ontdekken jij en je partner zo ook meteen nog veel meer nieuwe dingen waarmee jullie kunnen experimenteren tussen de lakens. Win-win!

Meer over duurzame seks en liefde

 

 

 

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️