Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Spiritualiteit 16 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

De 9 tekenen van een karmische relatie (iets anders dan een soulmate)

Gedurende je levensloop ontmoet je heel veel mensen. Denk maar aan je eerste maatjes op school, verscheidene lovers die de revue passeren en later maak je misschien wel nieuwe vriendschappen bij de bingo of het bridgen. Veel van deze ontmoetingen zullen plezier en liefde in je leven brengen, maar sommige juist het tegenover gestelde. Grote kans dat je in dat laatste geval met een karmische relatie te maken hebt.

Je kunt een karmische relatie onder andere herkennen aan een sterke aantrekkingskracht die gepaard gaat met grote angsten en een bepaalde afhankelijkheid.

Niet voor altijd samen

Iedereen heeft in zijn leven minimaal één keer met een karmische relatie te maken. Het spirituele idee achter dit soort relaties is dat het gaat om iemand die je hebt ontmoet in een vorig leven en met wie je hebt afgesproken om elkaar te helpen in dit leven.

De vraag der vragen: hoe kies je in hemelsnaam een partner?

Een karmische relatie bestaat dus altijd tussen twee mensen die nog niet volledig geheeld zijn en daarom verloopt deze relatie meestal ook niet soepel. Maar, het doel van de karmische relatie is ook niet om voor altijd bij elkaar te zijn en samen nog lang en gelukkig te leven. Nee, het doel is dat je allebei heel veel leert over jezelf en zo sprongen maakt in je persoonlijke ontwikkeling.

Een karmische relatie herkennen

Je kunt een karmische relatie herkennen aan:

1. Herhalende patronen

Een knipperlichtrelatie waarin telkens dezelfde fouten worden gemaakt en dezelfde problemen zich voortzetten, zou weleens een karmische relatie kunnen zijn.

Deze herhalende patronen zijn er namelijk om jou iets te leren over jezelf en ze zullen niet weggaan totdat er een besef is dat je je leven anders moet gaan leven. Dit kan betekenen stoppen met jezelf wegcijferen in een relatie, of je niet meer laten leiden door verlatingsangst.

2. Het voelt verslavend

Stiekem weet je dat deze relatie heel slecht voor je is, maar toch is het zo moeilijk om ermee te stoppen. Het voelt echt als een verslaving en er zijn ook momenten dat de passie ervan afspat. Daardoor kom je toch telkens weer terug bij deze persoon.

3. Egoïsme

In een karmische relatie zijn één of beide partijen eigenlijk alleen maar met zichzelf bezig. Grenzen van de ander worden niet gerespecteerd en er wordt veelal vanuit eigenbelang gehandeld. Vaak is de verhouding van geven en nemen ook erg ongelijk.

4. Het voelt meant to be

Je hebt het gevoel dat je niet kan leven zonder deze persoon en je blijft proberen het te laten werken. Je overtuigt jezelf ervan dat de relatie meant to be is.

5. Grote aantrekkingskracht

Al bij de eerste ontmoeting voelden jullie allebei een enorme aantrekkingskracht en een vaag gevoel alsof je deze persoon al je hele leven kent. En misschien is dat dus ook wel zo.

6. Afhankelijkheid

In je hoofd ben je continu bezig met de relatie. Je hebt het gevoel dat je de ander nodig hebt en niet zonder kan. Maar zoals we eerder al schreven is er een verschil tussen ware liefde en gehechtheid.

7. Angsten worden naar boven gehaald

Karmische relaties zijn onder andere bedoeld om jou te confronteren met je grootste angsten. Bijvoorbeeld bindings- of verlatingsangst, of angst om afgewezen te worden. Maar, alleen door ermee geconfronteerd te worden kun je deze angsten achter je laten.

Val je altijd op foute mannen? Zo doorbreek je die cirkel

8. Slechte kanten komen tevoorschijn

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Doordat je geconfronteerd wordt met je angsten ga je je op manieren gedragen die je niet van jezelf gewend bent. Dit kan in de vorm zijn van woedeaanvallen of misschien klap je juist helemaal dicht. Het zijn menselijke eigenschappen en de karmische relatie geeft een kans om erop te reflecteren.

9. Een korte duur

Hoe graag je dit misschien ook zou willen, karmische relaties zijn er niet voor the long run. Ze komen op een moment in je leven dat jij ze nodig hebt om je ogen te openen. Wanneer je weer een stukje verder bent geheeld en meer over jezelf hebt geleerd, zullen ze ook weer uit je leven verdwijnen.

Hoeveel pijn karmische relaties ons ook kunnen geven, uiteindelijk moeten we dankbaar voor ze zijn. Op de langere termijn zorgen ze ervoor dat we het beste uit onszelf halen en leren wie we diep van binnen zijn en wat we uit het leven willen halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️