Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psychologie 30 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Zo kom je meer in touch met je eigen seksualiteit

Een drukke baan, een gezin dat al je aandacht opeist, een sociaal leven om U tegen te zeggen en dan nog sporten, koken en (oh ja!) tijd maken om te ontspannen. Maar waar is dat contact met je seksuele zelf gebleven? Met een drukke levensstijl zou je voor minder vergeten dat er nog iets bestaat als een libido. Maar geen nood: met deze tips kom je meer in touch met je eigen seksualiteit.

In touch komen met je eigen intimiteit gebeurt niet van de ene dag op de andere. Tijd willen investeren in dit proces is daarom een belangrijke voorwaarde. Dat hoeft trouwens helemaal geen opgave te zijn. Sterker nog: het is ontzettend leuk en leerzaam.

Maak in je agenda een paar momenten vrij waarop je tijd met jezelf kunt spenderen. Zorg dat je op deze momenten vrij bent van prikkels en afleidingen. Hoe je deze momenten invult, is natuurlijk aan jou. Probeer zoveel mogelijk vanuit je intuïtie te voelen waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

Zo kom je in contact met je eigen seksualiteit

Met onderstaande activiteiten activeer je je eigen seksualiteit. Test gerust welke activiteiten jij ‘t prettigst vindt en maak een selectie van waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

Mediteer (en kom tot je seksuele zelf)

Meditatie is een krachtige tool die je leert om meer in het hier en nu te zijn. Je leert stilstaan bij wat je voelt, bij welke sensaties je prettig vindt en je leert luisteren naar je eigen lichaam. Daarnaast maakt meditatie ook ruimte vrij in je hoofd. Hierdoor ontstaat meer energie en ruimte om te focussen op andere prikkels, zoals seksuele stimulatie.

The Sex Issue: 3 meditaties voor een betere seksuele en romantische connectie

Hoe vaker je aan meditatie doet, hoe sterker de effecten ervan. Als dagelijks mediteren niet in je ritme past, dan kun je in ieder geval op de vrijgemaakte me-time momenten kiezen voor een een fijne meditatie.

Dans

Is meditatie niks voor jou? Sommige mensen vinden andere activiteiten makkelijker om in het hier en nu te komen. Dansen is er bijvoorbeeld zo eentje. Zet wat sensuele muziek op, dim de lichten en dans de frustraties uit je lijf.

Waarom dansen de ultieme vorm van self-care is

Beweeg op een manier waarop jij dat prettig vindt. Of dat nou typisch vrouwelijk, mannelijk of iets daar tussenin is: shake your senses!

Neem een bad of douche

Lichten uit, kaarsen aan, schenk jezelf een glas wijn in en neem een lekker warme douche of bad. Besteed aandacht aan de manier waarop het water je lichaam raakt en geef jezelf massages op de plekken waarop jij dat fijn vindt.

Wees intiem met jezelf

Solo seks is natuurlijk wel dé ultieme manier om in contact te komen met je eigen seksualiteit. Je kunt namelijk alles uitproberen en je leert automatisch wat jij fijn vindt en wat niet.

Seks met jezelf kan stress tegengaan (en meer redenen waarom het goed voor je is)

Misschien ben je wel benieuwd naar tantrische ademhaling (een oefening waarbij je heel bewust ademt) of spannende speeltjes? Door verschillende dingen uit te proberen, kom je er precies achter waar jij opgewonden van raakt, en waarvan juist niet. En daar heb je vervolgens wat aan tijdens de seks met iemand anders.

Luister naar opwindende luisterverhalen

Is porno niks voor jou? Misschien is Rouze.me dat wel. Dat is een platform met daarop opwindende luisterverhalen. De verhalen zijn kort en hebben als doel om je in touch te brengen (en houden!) met je eigen seksualiteit.

Rouze wil met het platform een veilige plek worden waar je erotische content vindt zónder expliciete beelden. Content waarbij je je eigen verbeelding de vrije loop kunt laten gaan. Dat is écht even lekker wegzwijmelen.

https://www.bedrock.nl/opwindende-luisterverhalen/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️