Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Betere wereld 24 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Good News: HappySoaps opent eerste plasticvrije cosmeticawinkel

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: de eerste plasticvrije cosmeticawinkel is een feit.

In Groningen vind je nu de volledig plasticvrije pop-up winkel van HappySoaps.

Plastic de wereld uithelpen

Het cosmeticamerk HappySoaps heeft een duidelijke missie: plastic de wereld uithelpen. De oprichters Marco en Marcel verbaasden zich er namelijk altijd al over dat de schappen van verzorgingsproducten vol staan met plastic verpakkingen. Als je bedenkt dat er inmiddels al 5 biljoen stukken plastic in onze oceanen ronddobberen is dat inderdaad heel gek.

Dit zijn de 10 leukste zero waste winkels van Nederland

Marco en Marcel namen daarom het heft in eigen handen en startten het cosmeticamerk HappySoaps. Voor de producten wordt geen grammetje plastic gebruikt in de productie, opslag én verzending. Ook bevatten de producten geen palmolie en zijn ze volledig vegan.

Daarnaast wordt alles in Nederland met de hand gemaakt. Hiermee vermijdt HappySoaps onnodige reiskilometers en blijft de CO2-uitstoot zo laag mogelijk.

Pop-up store in Groningen

Met zoveel mooie en duurzame product eigenschappen kon een eigen winkel natuurlijk niet achterblijven. Waar HappySoaps eerst alleen via de website of tussenhandel verkocht, is er nu ook een heuse plasticvrije pop-up store in Groningen.

Je vindt hier wel 96 verschillende producten. Genoeg body lotion bars en natuurlijke deodorant om uit te kiezen dus!  Daarnaast is het fijn dat er altijd mensen aanwezig zijn die jou alles over de producten haarfijn kunnen uitleggen. Ook leuk: bij bezoek ontvang je altijd een gratis mini shampoo bar.

De visuele ‘How to be… Plastic Free’ guide (download ‘m nú gratis)

HappySoaps is een mooi en belangrijk initiatief dat laat zien dat 100 procent plasticvrij echt mogelijk is. Zelf plasticvrij leven? Met Bedrock’s Plastic Free Guide kom je al een heel eind!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️