Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 7 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Mei Plasticvrij: heb jij onze Plastic Free Guide al gedownload?

Elk jaar staat de maand mei weer geheel in het teken van plastic en dan vooral: hoe komen we van het gigantische plasticprobleem op deze aardbol af? En hoe zorg je dat je je eigen plasticgebruik een beetje terugschroeft? Om je daar een handje mee op weg te helpen, maakten we met BEDROCK de 100 procent visuele ‘How to be Plastic Free Guide’.

Wist je dat er jaarlijks er 9 miljard kilo (!) plastic in de oceaan belandt? En wel 50 procent daarvan slechts één keer gebruikt is? Yup, dat is dus wegwerpplastic. Maar wist je ook dat er elk jaar wel 100.000 zeeschildpadden sterven door het plastic in de oceaan?

Ecosystemen raken door al het plastic in de war, koraalriffen sterven af en wij slikken die microplastics uiteindelijk ook in. Jep, elk jaar slik je 11.000 (!) stukjes microplastic in.

Zo verminder je de duizenden kleine plastic microvezels die vrijkomen bij elke wasbeurt

Hoog tijd dus dat we meer te weten komen over de plastic soep en een plasticvrij leven. Met de How to be Plastic Free Guide doe je dat op een vrolijke en inspirerende manier.

Hoe leef je in hemelsnaam plasticvrij?

Omdat wij heus ook wel weten dat plasticvrij of zero waste leven nou niet bepaald de meest sexy onderwerpen ter wereld zijn, hebben we er met deze guide voor gezorgd dat de guide volledig bestaat uit prachtige illustraties, infographics, handige checklijstjes en nog veel meer praktische tools en tips voor de nodige inspiratie.

En uiteraard alles geheel in de visuele BEDROCK-stijl die je van ons gewend bent.

https://www.bedrock.nl/groep-zero-waste-challenge/

Stuur ‘m door aan al je ooms, tantes, ouders, buurmannen en buurvrouwen, mede green thinkers of wie dan ook, print ‘m vervolgens uit en plak ‘m op je koelkast! Zo kan je met de vrolijke checklijstjes gemakkelijk zien wat je kan om minder plastic te gebruiken in bijvoorbeeld je keuken of in de badkamer.

Zo wordt groen leven nóg leuker en kom je die Mei Plasticvrij maand appeltje-eitje door. En misschien nog zelfs wel langer!

Laat je ons via Instagram weten hoe jouw guide er zometeen bijhangt?

Download BEDROCK’s ‘How to be… Plastic Free’

Door je hieronder in te schrijven voor de nieuwsbrief, ontvang je de ‘How to be… Plastic Free guide’ direct in je inbox. Let op: je moet je aanmelding eerst even bevestigen (check je spam-folder als je geen bevestiging of guide hebt ontvangen).

Podcast over Zero Waste

Benieuwd hoe is het om zero waste te leven? En of je dan ook écht geen afval maakt, waarom dat nodig is en wil je horen hoe oprichtster van Zero Waste Nederland, hier enthousiast over vertelt?

Geheel in thema interviewen we in deze Bedrock Talks podcastaflevering over zero waste leven met Elisah Pals.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️