Rosa Bertram
Rosa Bertram Planeet 20 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Verduurzaam je badkamerrituelen met deze zero waste beautymerken

Waar word je nou gelukkiger van dan aan het begin én einde van de dag in je badkamer je favoriete potjes en tubetjes te openen en ze stuk voor stuk – geheel volgens ritueel – op te smeren? Oké, we kunnen nog heel veel andere fijne dingen bedenken, maar badkamerrituelen staan zeker hoog op het lijstje. Maar dat wordt nóg beter als je huidproducten van zero waste beautymerken zijn. 

We delen onze favoriete en nog redelijk onbekende merken die heerlijke huidproducten ontwikkelen die diervriendelijk, milieuvriendelijk én geweldig zijn voor je huid. Wat wil je nog meer?

Zero waste huidproducten

Wie altijd al op zoek is naar nieuwe, duurzame en zero waste producten, hoeft niet langer meer te zoeken. We gingen op zoek naar bedrijfjes die én (uiteraard) heerlijke huidproducten maken én daar het milieu zo min mogelijk voor belasten, door bijvoorbeeld geen schadelijke stoffen te gebruiken en geen gebruik te maken van (onnodige) verpakkingen.

Hou je vast, dit zijn ze:

Ethique

In dit lijstje hoort zeker het Nieuw-Zeelandse zero waste beautymerk Ethique. Eerder vertelde oprichtster Brianne West aan Bedrock hoe het duurzame merk 7 jaar geleden ontstond en hoe het inmiddels is uitgelopen tot een gigantische succes.

En dat is begrijpelijk, de verpakkingsloze body butters, shampoo en conditioner bars zijn heerlijk voedend voor de huid, ruiken verrukkelijk en zijn in alle opzichten duurzaam. Daar gaat je groene hartje nou nog eens sneller van kloppen.

Lamazuna

Dit Franse duurzame huidmerk is helemaal zero waste en dat is één van de redenen waarom we groot fan zijn. Naast dat het merk niet voor onnodige verpakkingen kiest, zijn de producten zelf helemaal vrij van schadelijke stoffen.

De huidproductenlijn bestaat uit een scala aan producten, denk aan gezichtsreinigers, heerlijk-ruikende shampoobars, tandpastalolly’s (ja, dat lees je goed) en scheermesjes.

In Frankrijk is Lamazuna al een grote hit, maar nu heeft het eco-friendly skincare merk zich ook gevestigd in Nederland. Eentje voor op je groene beautylijstje dus!

Must read: Hoe leef je zero waste buiten de deur? Een expert geeft tips

FatandtheMoon

Alleen om de naam al willen we een potje van één van de duurzame huidproducten van FatandtheMoon in ons badkamerkastje hebben staan. Het huidproductenmerk werd opgericht door een herbalist en natural healer die zich helemaal richt op het ontwikkelen van cruelty free, vegan, natuurlijke én zero waste huidproducten. Wat wil je nog meer?

De producten worden geleverd in herbruikbare blikjes. Het merk verkoopt veel verschillende producten als balsems, droogshampoo’s, deodorant (crèmes!) en nog véél meer. Fijne bijkomstigheid is dat alle producten vrij zijn van palmolie.

Dus, heb je in de toekomst nieuwe huidproducten nodig? Speur dan eerst eens deze mooie groene merken af!

Meer over clean beauty?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Verduurzaam je badkamerrituelen met deze zero waste beautymerken
Sluiten