Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 11 feb 2020
Leestijd: 5 minuten

Handlezen zweverig? Ik onderging een accurate reading bij de Handcoach

‘Praktische spiritualiteit voor meer succes, plezier en innerlijke rust,’ dat klonk me als muziek in de oren. Op de website van de Handcoach lees ik de bemoedigende woorden. Of ik langs wilde komen voor een reading? Dacht het wel. 

Eén keer eerder liet ik mijn handen lezen, in een klein dorpje in Australië waar ik al een tijdje woonde. Ik wachtte met naar hem toe gaan (de handlezer zat elke dag pontificaal voor de bank – de geldbank zeg maar) tot m’n relatie uit was. Ervoor was ik bang dat ‘ie zou vertellen dat ik het uit moest maken.

Na een kwartier tegenover de meneer te hebben gezeten aan een plastic tafeltje op een plastic stoeltje, liep ik verward weer weg. Nadat hij eerst mijn hand niet wilde lezen omdat ik ‘niks met mijn talenten deed’ – want dat zag hij snel in mijn levenslijn -, riep hij me nog na: “En onthoud, je bent nog te jong om moeder te worden!”.

Ik was op dit moment 25 en had nog láng geen plannen om kinderen te maken. Ik besloot het voorlopig hierbij te laten.

Het vak van handlezen

Tot ik in contact kwam met Melissa Kamstra, ofwel de Handcoach én expert op het gebied van praktische spiritualiteit. We ontmoetten elkaar een tijdje geleden op een evenement waar we beiden het panel talk hostten. Of ik eens langs wilde komen. Zo’n 3 jaar en een cursus handlezen op een festival later, was ik er wel klaar voor.

Op zo’n rare, zweverige sessie zat ik alleen niet meer te wachten, maar eerlijk gezegd was ik daar ook niet bang voor. Melissa komt uit de marketing- en communicatiewereld, maar wilde meer. Ze stortte zich jaren in het vak van handlezen, wat nog niet niks bleek. Zo komt numerologie er ook bij kijken en ging ze er zelfs voor naar India waar ze nóg meer hoopte te leren.

Lees ook: Ik deed een groepsreading en dat was bizar en heilzaam tegelijk

Helaas bleek een echte handleesleraar nog moeilijk te vinden tussen de oplichters die je vooral parels en kristallen willen laten kopen voor verdere ‘reiniging’.

Enfin, nu – zoveel jaar later – staat Melissa bekend als dé handcoach van Nederland, is ze op allerlei events, festivals en in bladen te vinden. Tijd voor een reading.

Dit vertellen je handen over je persoonlijkheid

Ten eerste schijnen je handen (of eigenlijk je vingerafdrukken) te kunnen bestaan uit 4 elementen: water, lucht, vuur of water. Waar ik van mezelf heel goed weet in bijna alles een vuurtype te zijn, was dat bij mijn handen niet het geval, zo bleek.

Melissa maakte eerst met verf (op waterbasis – ging er zo weer af) mijn handen goed zwart. Ik voelde me net lid van de bende van de Zwarte Hand, de kwajongens uit Pietje Bell. Beide handen drukte ik vervolgens stevig op een wit blad. Even later mocht ik ze er voorzichtig aftrekken. Het lezen kon beginnen.

Ook interessant: Ayurvedische en kristal reading: we volgden een sessie bij Rock Your World

Om te voorkomen dat ik het meeste weer zou vergeten (de sessie duurt 1,5 uur), raadde ze me aan het gesprek op te nemen om alles nog eens rustig terug te kunnen luisteren. So we did. 

Aan de vorm van mijn vinger toppen te zien, was ik overduidelijk een watertype. Behalve op mijn linkerringvinger en hoofdlijn. Die zijn vuur, en dat is veelzeggend. Toch blijkt ik niet overheersend een vuurtype te zijn en speelt water – dat staat voor sociale contacten – een grote rol in mijn leven. Dat klopt.

Toch was ik verbaasd, ik word in de astrologie en Ayurveda (de oudste Indiase geneeswijze) altijd omschreven als vuur en zo voel ik me ook. Ik kan pittig zijn, maar hoe anderen zich voelen vind ik óók heel belangrijk.

Lees ook: De oeroude kennis van het handlezen als bewustwordingstool

“Ik denk dat je vuur op de tweede plaats komt. Het sociale aspect is belangrijk. Dan komt je vuur. Maar…. als je geraakt wordt en er komt iemand aan jouw waarden, ja dan ben je een en al vuur,” aldus Melissa. Toen ik er zo over nadacht, begreep ik mezelf ineens een stuk beter.

Zó accuraat dat het eng was

Omdat Melissa handlezen graag praktisch maakt, richt ze haar lezing vooral op carrière. Ze kijkt daarvoor naar beide handen. Je linkerhand staat voor je persoonlijkheid en je rechterhand voor hoe je overkomt. Wat blijkt? Die twee komen niet altijd overeen bij mij (zelden zijn ze identiek overigens). Klopt als een bus. Wat ik precies denk en wat ik bedoel vind ik soms lastig duidelijk over te brengen in woorden.

Melissa’s boodschap was dan ook hiermee te oefenen. Laat ik me nét te hebben ingeschreven bij een cursus communiceren om diezelfde reden. Volgende punt: uitdaging, inspiratie en passie in mijn werk heb ik nodig en zijn mijn vuur. Klopt, wéér.

We gaan zo in op de details en voorbeelden, dat ik het gevoel heb alsof ze me door en door kent. For the record: ik heb Melissa één keer kort gesproken op een event en één keer aan de telefoon gehad over haar werk, niet over mij.

Vind je ook interessant: Waarom praten mensen die spiritueel zijn altijd zo zweverig?

Zo af en toe vraagt ze of ik me erin kan vinden, en in het meeste is dat het geval – helemaal als ik er langer over nadenk. Ik zeg altijd dat ik heel vurig ben, maar die sociale kant speelt ook een ontzettend grote rol in mijn leven. Het is net alsof ik met m’n moeder zit te praten over m’n persoonlijkheidstrekken. Wat ze afleest uit m’n handen is zo accuraat dat het bijna eng is.

Vol inspiratie en motivatie om meer in mijn eigen kracht te staan, zeg ik haar even later gedag. De print inclusief gouden lijst krijg ik mee naar huis in een tasje met de tekst erop: ‘je hebt goud in handen’.

Ook een handlees-sessie volgen bij Melissa? Bekijk hier haar website en boek een 1-op-1 handanalyse in. 

Meer spiritualiteit?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️