Marloes Graat
Marloes Graat Betere wereld 1 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Duurzame kerstversiering saai? Niet bij deze 5 toffe groene merken!

Met de kerstboom zetten heb je twee teams. Of je bent team: het kan niet vroeg genoeg beginnen en je hebt de boom waarschijnlijk al staan. Of je bent team consequent: de kerstboom mag pas ná sinterklaas het huis in. Welk team je ook bent, kerstboom versieringen zijn niet altijd even duurzaam. Wil je dit jaar jouw kerstboom duurzaam versieren, koop dan je kerst decoraties bij één van deze groene merken.

Eerlijk is eerlijk: kerstversiering is gezellig, maar niet erg duurzaam.

Althans dit hangt er van af waar jij je kerstversiering koopt of misschien ben je wel een DIY-queen die duurzame kerstboom versiering zelf maakt. Go you!

Het is bijna kerst! Maar hoe vier je dit jaar een duurzame kerst?

Voor de minder talentvolle crea bea’s gingen wij op zoek naar de tofste groene kerstversiering merken.

5 duurzame kerstversiering merken voor in je boom

Ga jij voor glitters, zijden sari’s of origami vogeltjes in je kerstboom? Of op je taart… of aan de deur.

1. Zijden bambi van Sissel Edelbo

Dit Deense merk ken je misschien van de kleurrijke kimono’s, jasjes en kaftans gemaakt van overgebleven Indische zijden Sari’s. Naast kleding hebben ze dit jaar ook de mooiste duurzame kerstboom ornamenten in hun webshop.

Zó overleef je als HSP’er de Kerstdagen

Wat dacht je van een hart, bambi, strik of kerstbel in een vrolijk kleurrijk printje. Ook verkopen ze handbeschilderde kerstballen met namen als ‘Cheetah‘, ‘Sugar Maple‘ en ‘Dark Violet‘. Dit wil je!

2. Neutrale kleuren bij Broste Copenhagen

Houd je meer van rustige kleuren in je kerstboom? Dan is het Deense design merk Broste Copenhagen jouw ding. Het merk is bekend vanwege hun handgemaakt servies, maar verkoopt dit seizoen ook papieren en vilten kersthangers.

Inspiratieloos voor het (vegan) kerstdessert? Maak deze haver-notencrumble met fruit & vanille-ijs

Denk hierbij aan kerststerren, vogels, kerstboompjes in kleuren als roestbruin, dennenboomgroen, wit, oudroze, nachtblauw en zilver.

Broste Copenhagen heeft het Nordic Ecolabel en dit houdt in dat hun producten niet mensen, de maatschappij of het milieu mogen schaden. Ook letten ze op de werkomstandigheden van de makers en garanderen ze eerlijke lonen.

3. Vilten kerstdiertjes bij Dille & Kamille

Voor met de handgemaakte en geborduurde vilten kerstballen door vrouwen in Nepal moet je bij Dille & Kamille zijn. Van vilten kerstballen, glazen kerstballen, schattige diertjes tot houten hangers: Dille & Kamille heeft een grote collectie betaalbare en duurzame kerstversiering voor in de boom.

4. Kunstzinnige kerstballen bij Radical Giving

In Engeland is het versieren van je huis en kerstboom tot een kunst verheven en dat zie je ook terug in het Engelse merk Radical Giving. Van kunstzinnige kerstballen met marmeren effecten tot kerstengeltjes van jutte en origami kerststerren.

Maak een vegan kerstontbijt met dít plantaardige eitje

Als je echt iets bijzonders in de boom wilt hangen, is deze webshop een kijkje de moeite waard.

5. Handgeschilderde vogeltjes bij Artisan Homeware

Als less is more niet aan jouw is besteed, is Artisan Homeware jouw cup of tea. Bij dit merk vind je handgeschilderde vogels uit Kasmir in India en kerstballen met traditionele patronen die doen denken aan Indische sari’s.

Ook voor handgemaakte sterren gemaakt van gerecycled papier met roze, paarse en oranje kleuren zit je hier is goed. Wie zegt dat duurzame kerstversiering saai en sober is, kent Artisan Homeware nog niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️