Marloes Graat
Marloes Graat Betere wereld 30 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Een origineel en duurzaam cadeau geven? 5 tips voor december uitjes

December is cadeaumaand. Wil je dit jaar een origineel en duurzaam cadeau geven voor Sint of kerst? Geef dan een uitje cadeau in plaats van spullen. Samen iets doen zorgt voor een nieuwe ervaring en dat geeft een groter geluksgevoel. Tijd om op pad te gaan! Maar waar zijn die leuke december uitjes dan? Wij verzamelden de vijf leukste uitjes om samen te doen met je lief, familie of vrienden in december.

Decembercadeaus move over, hét duurzame cadeau is om samen iets te gaan doen. Weet je niet wat? Wij verzamelde de leukste decemberuitjes voor je.

5 tips voor december uitjes

Wil je een comfort food wandeling maken, cultuur snuivwen of mindful het jaar afsluiten? We got you covered!

1. Ontdek nieuwe restaurants in je eigen stad

Een wijn & spijs-wandeling is het perfecte uitje om met een nieuwe date te doen: eten, drinken en wandelen. Zo leer je elkaar op een relaxte manier kennen terwijl je ook nog eens nieuwe hotspots in je eigen stad ontdekt.

Voorkom teleurstelling in de liefde en maak van de 4e date een dag-date

Een wijn & spijs wandeling bestaat uit een wandeling op eigen tempo langs zes verschillende restaurants tussen 12:00 uur en 17:00 uur. In elk restaurant krijg je zorgvuldig uitgekozen door de chef en sommelier een combinatie van wijn & spijs.

In december zijn er Wijn & Spijs wandelingen in Nijmegen, Haarlem, Oosterhout en Breda te doen. (Amsterdam en Rotterdam volgen in januari!)

2. Luister naar verhalen van Amsterdammers

Wat weet jij eigenlijk over jouw buurt, de inwoners en de historie? Op 15, 16 en 17 december vertellen buurtbewoners van Tuindorp Oostzaan, Slotermeer en Sloterplas hun verhalen over de buurt op het Verhalen van Amsterdam festival. Wat maakt de buurt voor hen tot een speciale plek?

Het festival is een plek om verhalen te delen, elkaar te ontmoeten en over elkaar te leren. Er worden verhalen verteld die Amsterdammers verbinden en verrassen. Nieuwsgierig geworden? Op de website kun je de locaties bekijken en een kaartje kopen voor 5 euro.

3. Kom in kerstsferen op de schaatsbaan

Buiten zijn en bewegen: schaatsen is de ideale manier om je onder te dompelen in kerstsferen, maar ook actief bezig te zijn. Ga een rondje schaatsen en drink daarna met je geliefde of vrienden gezellig een glaasje glühwein op de aangrenzende mini kerstmarkt.

In steeds meer steden in Nederland verschijnt in december een kleine schaatsbaan op een marktplein. Ook kun je natuurlijk een echte schaatsbaan opzoeken als je liever een groter rondje wilt schaatsen en niet elke paar meter omver geschaatst wilt worden door kinderen of toeristen.

4. Laat je visueel prikkelen op het Nonfiction Photo festival

Wil jij je aan het eind van het jaar onderdompelen met kleurrijke portretten, aangrijpende documentaires en indrukwekkende fotografie? Check dan het Nonfiction Photo festival in Groningen synagoge.

Maar wacht niet te lang want het festival is te bezoeken van 11 november tot en met 4 december. In Future Food kun je foto’s zien van lokale fotografen uit de omgeving, maar ook de World Press Photo Exhibition is er te bewonderen.

5. Eindig het jaar zen op het Kundalini yoga winter festival

Wil jij in de drukke decembermaand even uitblazen en tot rust komen? Bezoek dan samen met een andere yogi het Kundalini yoga winter festival van 16 tot en met 18 december in klooster de Beukenhof in Biezenmortel (Brabant).

https://www.bedrock.nl/boeken-tips-december/

Tijdens het festival zijn er mantra workshops, groepsmeditaties, mantra concerten, vrouwencirkels en mannencirkels. Een mooie manier om het jaar mindful en gelijkgestemde yogi’s af te sluiten.

Ook leuk: verras elkaar met een geheime activiteit. Pas op locatie vertel je de ander wat jullie precies gaan doen. Zo wordt de ervaring nog spannender en leuker voor jullie allebei. Happy giving season!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️