Rosa Bertram
Rosa Bertram Liefde & Seks 30 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Wakker de verliefdheid weer aan in je relatie op deze 6 lieve manieren

Hoe mooi en sterk jullie relatie ook is, feit is dat de (soms haast ongezonde) verliefdheid na – laten we zeggen – een jaar of maximaal twee, langzaam wegsijpelt. De verliefdheid groeit dan naar houden van, maar dat betekent níet dat die verliefdheid na verloop van tijd niet meer aangewakkerd kan worden. Met deze simpele, maar lieve acties wakker je de verliefdheid weer aan.

En zeg nou zelf: iedereen wil die verliefdheid en vlinders in je buik weer voelen, toch?

Verliefdheid aanwakkeren

Een verliefdheid aanwakkeren? Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn. Toch het niet zo gek dat je met een beetje moeite en wat lieve gebaren dat gevoel van prille liefde voor je lover weer kunt aanwakkeren.

Ingekakt seksleven? Met deze bewezen sensate focus methode blaas je het weer nieuw leven in

Dat is immers de reden waarom jullie ooit bij elkaar kwamen. Ben je al jaren samen en merk je dat de sleur er langzaam inkruipt en je elkaar voor lief begint te nemen? Weet dan dat het haast onvermijdelijk is. Het is óók een goed moment om je best te te blijven doen voor elkaar en te blijven investeren zodat dat vlammetje tussen jullie aanblijft. Hoe?

Met deze lieve, maar simpele acties zorg je dat je weer vlinders in je buik krijgt alsof je de ander nét hebt ontmoet.

1. Laat kleine briefjes achter

Niets is zo romantisch (en leuk!) om als verrassing iets kleins voor de ander achter te laten. Een klein briefje met een hartje erop in de jaszak van je lover, een briefje dat je achterlaat op tafel met een lieve tekst erop of een briefje in de portemonnee.

Een klein liefdevol gebaar, maar met een groot positief effect op de ander.

2. Ga op date

Waar je aan het begin van je relatie waarschijnlijk ontzettend je best deed om indruk op elkaar te maken, uiteten ging, tijd uittrok voor dates, is de kans aanwezig dat je daar nu een stuk minder mee bezig bent.

Je kent elkaar immers goed, vindt op de bank samen zitten ook prima en jezelf steeds leuk aankleden voor elkaar zit er ook niet echt meer in. Zorg ervoor dat je op date blijft gaan.

Blijf je best doen voor elkaar, neem de tijd voor de ander en als dat lastig is in jullie schema, leg dan een dag vast. Dan heb je meteen iets om naar uit te kijken ;).

3. Blijf je best doen

Hoe verleidelijk het ook is om elke dag in je pyjama naast elkaar op de bank te ploffen, weet dat het best leuk is voor de ander om af en toe óók je best voor elkaar te blijven doen. Kleed je extra mooi aan voor jullie date en verras elkaar.

4. Verras elkaar

Dat brengt ons meteen op #4. Laten we eerlijk zijn: nieuwe dingen zijn spannend. Of het nu gaat om een verrassingsdate, een lingeriesetje in bed of een briefje dat je voor de ander achterlaat. Blijf elkaar verrassen zodat je voorkomt dat je al precies weet wat er komen gaat.

Misschien kan je je onverwachts lover meenemen naar een comedyshow, het strand of een tripje weg.

5. Deel foto’s

Omdat de sleur ook in je seksleven kan kruipen, is het spannend houden extra belangrijk in een lange termijn relatie. Maak af en toe een pikante foto en stuur die op. Wedden dat het de lust weer aanwakkert?

6. Blijf onafhankelijk

Toen jullie elkaar net ontmoetten en verliefd werden, hadden jullie waarschijnlijk ook een eigen leven. Blijf daarin investeren. Er iets niets zo aantrekkelijk als je partner bezig zien in zijn of haar element, meent relatie-expert Esther Perel.

Waarom je als sterk persoon jezelf tóch altijd verliest in een relatie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️