Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 10 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Doe jij al aan green dating? 4 x inspiratie voor een heuse duurzame date

Wie zich in het strijdveld van dating begeeft wil misschien ook eens overwegen om het over een groenere boeg te gooien. Doe jij al een green dating? Het klinkt suffer dan het is, want het draait vooral om elkaar ontmoeten op plekken of manieren waarmee je je voetafdruk zo klein mogelijk houdt.

Daarom delen 4 tips voor heuse green dates. 

Duurzaam daten

De meeste lovebirds houden waarschijnlijk geen rekening met duurzaamheid als het gaat om daten. Daten is natuurlijk an sich ook niet bepaald de meest vervuilende activiteit die je kan bedenken, maar klimaatverandering in je achterhoofd houden kan natuurlijk nooit kwaad!

1. Kook voor elkaar zonder voedselverspilling

Liefde gaat natuurlijk door de maag. Nodig je date uit bij jou thuis (of andersom) en kook een maaltijd voor elkaar zonder dat er voedselverspilling aan te pas komt. Wist je namelijk dat eenderde van ons eten dat jaarlijks wordt geproduceerd, in de prullenbak belandt?

2. Romantische strandwandeling & raap afval op

Wandelen is altijd fijn, en een perfecte activiteit voor een date. Je bent bezig, in de natuur en je kunt er een heuse green date van maken door het strandafval dat je onderweg tegenkomt, op te rapen. Win-win-win!

3. Ga de natuur in

De natuur ingaan is letterlijk een green date. Maak een boswandeling, loop door het stadspark of zoek samen een mooi natuurgebied bij jou in de buurt op. Onderweg kan je ook hier weer rondslingerend afval oprapen.

4. Ga uiteten in een plantaardig restaurant

Uiteindelijk stem je met je euro: aan welke bedrijven geef jij je geld uit? Samen op date gaan naar een restaurant waar ze plantaardige maaltijden voorschotelen is een perfect voorbeeld van een duurzame date.

Happy green dating!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️