Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 29 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit gebeurt er als twee oude zielen een relatie aangaan

Wetenschappelijk valt het niet te verklaren, maar toch hebben veel mensen het gevoel dat dit niet de eerste keer is dat ze hier op aarde rond lopen. Deze gevoelens kunnen aangeven dat jij een oude ziel hebt.

We zouden kunnen zeggen dat we allemaal oude zielen zijn, maar hoezo dan? Een oude ziel is iemand met een relatief groot bewustzijn, vaak is zo’n ziel al eerder op de aarde geweest waardoor er veel levenservaring is opgedaan.

Hierdoor zijn oude zielen gevoeliger, bedachtzamer en erg intuïtief. Dit is slechts een kleine greep uit de kenmerken van oude zielen, kun je nagaan wat voor een effect het heeft als twee oude zielen een relatie krijgen.

6 kenmerken van oude zielen een relatie aangaan

1. Er is meteen een diepe connectie

Het is bizar te noemen hoe sterk de connectie is die jullie beiden meteen voelden. Zo intens verbonden heb je je nog nooit zo snel gevoeld. Omdat oude zielen alles intens ervaren en dingen aanvoelen, voel je dit natuurlijk ook bij de ander.

2. Je bent erg graag samen

De tijd op aarde is kort en daarom koesteren jullie elke minuut samen. Anderen vinden het misschien gek om te zien hoe jullie levens samensmelten, maar daar trekken jullie je niks van aan.

3. Je spendeert samen veel tijd alleen

Als jullie bij elkaar zijn, komt het regelmatig voor dat je met je gedachten totaal ergens anders bent. Dit komt omdat oude zielen veel in het hoofd zitten en nadenken. Wanneer je je zo op je gemak voelt bij de ander, kan je helemaal opgaan in je eigen gedachten zonder dat het storend is.

4. Als idealisten willen jullie allebei graag het laatste woord hebben

Oude zielen zijn vaak erg wijs en hebben diepere kennis zonder te weten waar dit vandaan komt. Het gevoel dat je gelijk hebt, is echter bij beide zó sterk aanwezig dat dit soms tot wrijving kan leiden.

5. Intens voelen

Als oude ziel voel je dingen eerder aan dan anderen mensen. Denk aan sferen in ruimtes. Een oude ziel voelt een ruzie vaak aankomen. Dit is ook in een relatie het geval waardoor je je als oude ziel weleens conflictmijdend kan gaan gedragen.

6. De liefde voelt vanzelfsprekend aan

Wanneer twee oude zielen voor elkaar kiezen, voelt de liefde vanzelfsprekend aan. Voordat ze een relatie aangaan hebben ze er al lang en breed over nagedacht. Jullie accepteren voor wie je bent en proberen niks te veranderen. Dat is precies hoe een gezonde relatie hoort te zijn.

De 8 tekenen van een liefdevolle en gezonde relatie

7. Je bent samen één

Ook al kunnen jullie levens van elkaar verschillen, je voelt je toch samen één. Dit vinden jullie fijn en anderen zijn daar weleens jaloers op.

8. Oude zielen blijven van elkaar leren

Wanneer soulmates een relatie aangaan kunnen veel van elkaar leren. Ze hebben beide veel wijsheid in pacht en ook de kracht om goed naar elkaar te luisteren. Deze combinatie zorgt ervoor dat jullie samen tot veel mooie nieuwe inzichten zullen komen.

Kortom er ligt een hele mooie toekomst voor jullie in het verschiet mits jullie elkaars bagage accepteren en echte soulmates zijn. Want met minder neemt een oude ziel geen genoegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️