Josephine Kay
Josephine Kay Body 7 apr 2017

Wijn direct van de wijnboer? Zo wordt dat makkelijker

Ik houd van lekkere wijn. Ja, dat klinkt natuurlijk logisch. Niemand die van vieze wijn houdt. Maar het gebeurt nog steeds te vaak dat je ergens op een terras een zure sloot lauwwarme witte wijn geserveerd krijgt. En als ik voor een etentje thuis wijn moet uitzoeken, gok ik ook altijd maar wat. ‘Deze heeft een gezellig plaatje op het label, dus doe die maar.’ Omdat we niet allemaal geboren sommeliers zijn en tijd hebben om een wijncursus te volgen, is het fijn als er mensen zijn die er verstand van hebben.

Daarom hebben wijnliefhebbers, Joost Tendeloo en Bas Houweling, Baltazar opgezet. Baltazar is een wijnbox met drie verschillende wijnen die elke maand bij je wordt thuisbezorgd. Wat Baltazar zo fijn maakt? De twee mannen gaan voor je op zoek naar onontdekte wijnen bij veelal jonge en kleinschalige wijnboeren door heel Europa. Dus echt van de wijnboer, naar je voordeur.

Baltazar gelooft in een verjongende en moderne kijk op de huidige wijnwereld. Joost en Bas gaan elke maand op zoek naar verrassende wijnen en zijn vaak de eersten die deze wijnen naar Nederland brengen.

Ok, je hebt die flessen wijn in huis, en nu? Nou, daarom is Baltazar extra fijn. Elke wijnbox bevat uitgebreide informatie over de wijn, de verhalen van de boer en wijn- en spijstips. Joost: ‘we vinden het belangrijk om de hand te schudden van de boer die zelf de druiven plukt. Zo houden we het persoonlijk en brengen we je de bijzondere verhalen van de boer direct vanaf de wijngaard.’

Cheers!

Het abonnement op de wijnbox kost 33 euro per maand, inclusief bezorgservice. Je kunt ook een eenmalige proefbox bestellen. En als je je favoriet echt gevonden hebt? Dan kun je de wijnen bij ze nabestellen.
Check www.baltazar.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Wijn direct van de wijnboer? Zo wordt dat makkelijker
Sluiten