Bedrock's expert
Bedrock's expert Psyche 4 jun 2022
Leestijd: 5 minuten

6 stappen om te verbinden met je hart (voor een sterkere intuïtie)

Stel je voor, je ziet een prachtige vacature terwijl je al een leuke baan hebt. Of je hebt een eigen onderneming en vraagt je af of het tijd is om een andere kant op te gaan. Of ken je het het gevoel dat je even helemaal klem zit in een relatie op  werk, in een vriendschap of de liefde? Heart Leadership-expert Tess Keijzer van And Heart gelooft dat jouw hart op deze momenten de antwoorden al weet op de vraagstukken waarmee jij rondloopt. In vaktermen staat dit bekend als: de intelligentie van jouw hart. Het kan spannend zijn om naar je hart te luisteren omdat de de antwoorden mogelijk confronterend zijn, en je uitnodigen om juist dingen te doen die je spannend vindt of die buiten je comfort-zone liggen. Tóch zal het volgen van je hart je helpen om te groeien en gelukkiger te leven. Benieuwd hoe je dit doet? 

Heart Leadership-expert Tess Keijzer deelt het geheim om de intelligentie en wijsheid van jouw hart aan te spreken via een gerichte meditatie.

Hart intelligentie

Hiermee leer je jouw diepste wensen kennen om hier naartoe te leven. Je kan het gebruiken om een antwoord te vinden op een specifieke vraag die je hebt of misschien ben je op zoek naar richting op een bepaald onderwerp in jouw leven. 

Disclaimer: jouw hart zal je niet zomaar alle antwoorden toespelen, ons hart communiceert subtiel en het vergt aandacht om haar stem te horen. Je kunt jouw hart aandacht en energie geven, om signalen uit jouw omgeving en in jezelf beter op te vangen en te vertalen zodat jij die informatie kan gebruiken en het je richting kan geven in jouw leven.

Door de volgende 6 stappen toe te passen maak je contact met je hart, stappen die je ook in kan zetten om simpelweg meer rust en flow te ervaren.

Stap 1: creëer een rustige en veilige space voor jezelf vrij van prikkels 

Dat betekent notificaties uit en telefoon aan de kant op een plek waar jij comfortabel bent om jouw ogen te sluiten. Een plek waar je je comfortabel voelt en die jou de rust en ruimte geeft om naar binnen te keren.

5 fijne tips om jouw zelfvertrouwen (weer) een boost te geven

Stap 2: richt je aandacht op je ademhaling

Om naar binnen te keren ga focus je je eerst op je ademhaling. aak deze dieper en langzamer dan normaal. Elke in- en uitademing mag dieper en langzamer. Hiermee geef je jouw systeem, waaronder ook jouw brein, het signaal dat je veilig bent en kunt voelen en vertrouwen

Stap 3: breng je aandacht naar je hart

Breng je aandacht naar het borstgebied, want waar jij je op focust, daar stroomt jouw energie naartoe. Dit is wat je wilt doen om gebruik te maken van jouw hart intelligentie, méér energie naar jouw hart brengen, want hoe meer energie zich in jouw hart bevindt.

Op zoek naar je innerlijke stem? Zo kun je je intuïtie versterken

Hierdoor zal jouw hart coherent worden  dat betekent dat het ritme tussen de slagen in een flow komt en variabel wordt. Dit is te meten, de tijd tussen de slagen wordt heel regelmatig.

Stap 4: visualiseer je ademhaling

Nu mag je echt visualiseren dat jouw ademhaling via jouw hart verloopt. Nog steeds rustige en diepe ademhalingen jouw hart in en uit. Ook op deze manier creëer  je nog meer energie in jouw hart en kom het in een flow die nóg meer flow en gelijkmatigheid heeft.

Stap 5: gebruik emotie om je energie te verhogen

Kies een emotie om jouw hart kwaliteiten te activeren: liefde, dankbaarheid, vreugde, plezier, etcetera. Als het maar emoties zijn die jouw energie doen toenemen.

Feeling stressed? 3 bijzondere energy cleansing rituelen uit Hawaii

Soms is het lastig om dergelijke emoties op te roepen, denk dan aan momenten in het verleden en mensen om je heen die je gelukkig maken. Probeer het moment echt te ervaren en beleven. 

Stap 6: luister naar je hart en de signalen die je ontvangt

Vertrouw dat jouw hart al weet wat er in de toekomst kan gebeuren en welke keuzes jij moet maken om gelukkiger te worden. Leg één hand op jouw hart en de ander op je buik en voel en ervaar. Dit is het moment waarop jij een vraag kan stellen. Een gerichte vraag zoals: ‘is dit de juiste keuze?’, ‘Moet ik dit doen?’ of ‘maak ik de juiste beslissing?’. 

De intelligentie van ons hart: meer dan een pomp alleen

Het mogen open en gesloten vragen zijn. Op het moment dat jij een gesloten vraag stelt kan jou hart ook heel specifiek antwoord geven. Dit is ook waar jij de taal van jouw hart leert lezen: bij een duidelijke ‘ja’ zul je meer licht, en ruimte ervaren.

Je kunt zelfs lichte en heldere kleuren zien verschijnen. Een duidelijke ‘nee’ heeft een omgekeerd effect, je kunt verkrampen en het voelt alsof je hart lucht en energie kwijt raakt en dus kleiner wordt.

Kortom

Hoe vaker jij deze stappen doorloopt, des te beter zul jij de taal van jouw hart leren kennen en gebruik kunnen maken van de wijsheid die zich diep in jou bevindt. Het vergt wat oefening en een flinke dosis lef, maar als je naar je hart durft te luisteren zul jij een gelukkiger leven leiden en beter in staat zijn richting te geven aan wat je werkelijk wilt.

Meer weten over deze stappen en Heart Intelligence, volg dan And Heart, het bedrijf van Tess Keijzer. Zij is hart intelligentie expert en leiderschapscoach en werkt met de wetenschap van het Heartmath Institute waar zij studeert. Met haar bedrijf And Heart coacht zij sinds 2019 en hielp zij al meer dan tweehonderd vrouwelijke managers en leiders om meer vanuit hun hart te leven en te leiden, om vervulling te ervaren, én een grote impact te hebben en resultaten te behalen in hun leven en werk. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️