Rosa Bertram
Rosa Bertram Nutrition 21 dec 2021

Inspiratieloos voor het (vegan) kerstdessert? Maak deze haver-notencrumble met fruit & vanille-ijs

De kerstdagen komen er weer aan en dat betekent dat we weer flink gaan uitpakken. Wie zegt dat de tafel met kerst alleen perfect is als er borden vol vlees op ligt? We helpen je aan h├ę├ęrlijke vegan kerstinspiratie om je familie en geliefden mee te verrassen aan tafel. Bijvoorbeeld met dit verrukkelijke vegan dessert: haver-notencrumble met fruit & vanille-ijs.

Een perfect gerecht om het kerstdiner mee af te sluiten. Want wie houdt er nou niet van toetjes? En wedden dat niemand merkt dat er geen dierlijke producten aan te pas komen?

Vegan kerst dessert

Heb je geen tijd (of zin) om fruit te schillen en te snijden? Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor voorgesneden stukjes fruit. Zo tover je een heerlijk dessert op tafel zonder lang in de keuken te hoeven staan en kan je lekker lang tafelen met je gezelschap.

Vergeet het ontbijt niet tijdens kerst: 10 x de lekkerste vegan kerstontbijtjes

Havernotencrumble met fruit_staand
Bron: Green Food Lab

Ingredi├źnten

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Voor de haver-notencrumble:

  • 100 g grove havervlokken
  • 75 g (plantaardige) boter, op kamertemperatuur en in kleine stukjes
  • 75 g kristalsuiker
  • 50 g pecannoten, grof gehakt
  • 1 tl kaneel
  • ┬Ż tl gemalen nootmuskaat
  • ┬╝ tl gemalen kruidnagel
  • zout

Ook lezen:┬áMerry (vegan) christmas! Dit is Bedrock’s vegan kerstmenu

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ┬░C.
  2. Meng de havervlokken, boter, suiker, kaneel, gemalen nootmuskaat, gemalen kruidnagel en een snuf zout in een grote mengkom. Gebruik je handen of een vork om brokjes te maken van het deeg tot het een kruimelige structuur heeft.
  3. Verdeel de crumble over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de haver-notencrumble 15-20 minuten in het midden van de oven totdat het goudbruin kleurt en knapperig is geworden. Verdeel halverwege de baktijd de pecannoten over de bakplaat, en hussel de crumble om. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  4. Verdeel het fruit over dessertkommetjes, samen met de haver-notencrumble en een bolletje vanille-ijs. Serveer direct.

Fijne kerstdagen!

Als enige vegan tijdens het kerstdiner? Dit zijn makkelijke recepten voor beiden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek pl├║s elk weekend de best gelezen artikelen ­čî┐

Reageer op artikel:
Inspiratieloos voor het (vegan) kerstdessert? Maak deze haver-notencrumble met fruit & vanille-ijs
Sluiten