Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 6 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Hoe groen date jij? 5 x inspiratie voor een duurzame (eerste) date

Waar de één groen wegtrekt bij het idee van een date (yup, that’s me), krijgt de ander juist een energy overload van het ontmoeten van nieuwe mensen en houdt er met liefde regelmatig een datemarathon op na. Lang leve de liefde! Maar als we het eens met een duurzaam oog bekijken; welke footprint laat jij achter in je dateleven?

In een wereld waarin klimaatverandering geen taboe meer is, de zeespiegel zichtbaar stijgt, het steeds meer de norm is om regelmatig vegetarisch te eten en dat allang niet voor geiten-wollen-sokken-types is, is het niet zo’n gek idee om ook je dateleven eens onder de loep te nemen. Op groen gebied dan.

Via datingapps kun je tegenwoordig aangeven of je drinkt, rookt, vegetarisch bent en of je bezig bent met duurzaam leven. Handig als je graag iemand ontmoet die ook geeft om de planeet en de toekomst ervan. Wist je dat er zelfs een datingapp bestaat voor vegans?

Het wordt ons online dus in elk geval makkelijker gemaakt om iemand te ontmoeten die ook jouw interesses heeft. Maar als je jouw potentiële lover eenmaal hebt gevonden, op wat voor een date ga je dan?

Duurzame dates

Nu valt over het algemeen de ecologische voetafdruk van een date natuurlijk best mee, maar dat betekent niet dat een groene date niet tóch ontzettend leuk kan zijn.

Dus zetten we wat duurzame date inspiratie voor je op een rij:

Naar een biologische stadsboerderij

Wist je dat Nederland – en ja óók in de randstad – tig verschillende biologische boerderijen telt, inclusief romantisch tuincafé met eigen biologische groenten en fruit? Hoe leuk om samen door de romantische tuinen te wandelen en wat te drinken en eten uit de eigen stadse bio tuin?

Wandelen

Dat brengt ons meteen op duurzaam date idee #2. Wandelen is altijd een goed idee. Het is goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid, het zet je creativiteit in gang én je hebt te wandel uiteraard geen ecologische voetafdruk.

Daarnaast is het vooral heerlijk om door de natuur te wandelen, over het strand, in de duinen, door een park of waar dan ook. Heb je een blinddate met iemand van een datingapp, dan is een park – uit veiligheidsoverwegingen – waarschijnlijk fijner dan een afgelegen strand. You never know.

Bezoek een duurzame hub

Is het behouden van een gezonde en leefbare aarde voor jullie allebei belangrijk, dan kan het zomaar zijn dat een date in een heuse duurzame hub echt iets voor jullie is. Bij Blue City in Rotterdam kun je eten, drinken, genieten van het uitzicht én maak je kennis met alle toffe duurzame ondernemingen uit de buurt. Je eet er een oesterzwam bitterbal bijvoorbeeld, hoe tof?

Mindful dating: hoe doe je dat?

Vegan hotspot

Heb je meer zin in een drankje of lekker eten samen? Ga dan langs één van de velen 100 procent plantaardige hotspots die Nederland telt. Van deze lekkere vegan restaurants in Amsterdam tot de 100 procent plant based surf shack in Hoek van Holland.

Is het lekker weer? Wip dan langs bij één van deze lekkere én vegan ijszaken in Amsterdam.

Zwemmen of fietsen

Toegegeven: deze dates zijn vooral geschikt voor de warmere maanden in het land; maar met een mooie fietstocht of zwemmen in natuurwater heb je geheid een duurzame date te pakken. Naast dat je footprint zero is, is het ook nog eens leuk om samen iets te ondernemen.

Je hoeft niet steeds awkward tegenover elkaar te zitten, maar hangt ontspannen bij een meer, in een park of aan het strand. Plons het water in en neem zelf een veggie picknick mee.

Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️