Rosa Bertram
Rosa Bertram Liefde & seks 14 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Single en op zoek naar iemand die ook vega(n) is? Daar is sinds vandaag een app voor

De liefde en de zoektocht ernaar is al lastig genoeg an sich, laat staan als je er een flink eisenpakket op na houdt. Want wat doe je bijvoorbeeld als jij (bijna) geen dierlijke producten eet en eigenlijk het liefst een partner vindt die hier dezelfde gedachte over heeft als jij? Dan download je vanaf vandaag Veganific. 

Op Tinder, op straat, in de supermarkt of ouderwets in de kroeg: waar je je lover ook tegenkomt, soms kom je er pas ná de wittebroodsweken achter dat jouw scharrel een behoorlijk ander voedingspatroon en andere overtuigingen heeft dan waar jij juist zo erg voor staat.

Vind een vega minded match

Nu is dit voor veel flexitariërs, vegan’s en vega’s geen probleem, maar toch kan het wel fijn zijn om een vega-minded persoon te daten. Daarom is de lancering van de Veganific-app – uiteraard op Valentijnsdag – een slimme zet van de makers van deze app, 3 Nederlandse mannen. Ze spelen goed in op de beweging in voedselland waarin vegetarisch en veganistisch eten steeds meer de norm wordt. Onderzoek na onderzoek wijst uit dat als we de klimaatverandering enigszins willen verminderen en de aarde leefbaar willen houden over tientallen jaren, we ons dieet zullen moeten aanpassen.

Is dit de nieuwe trend onder de plantaardige melksoorten?

Betekent dat helemaal geen vlees meer? Nee, dat niet. Uit dit onderzoek blijkt dat als we in 2050 alle monden ter wereld gezond en duurzaam willen voeden we een meer plant based dieet zullen moeten aannemen waarin we één keer per week vlees en vis kunnen eten, als je dat wilt natuurlijk. En dan hebben we het over dierenwelzijn en onze eigen gezondheid nog niet eens gehad. Enfin, als deze onderwerpen belangrijk zijn voor jou, is het niet zo gek dat jij iemand zoekt die ook geeft om het milieu, dieren en zijn of haar lichaam.

Een dating app voor vega(n)’s

Oké, die app dus! Hoe werkt het? Je downloadt de app, logt in via Facebook en maakt een profiel aan en ét voila. Net als bij andere datingapps swipe je naar links als je geen interesse hebt en swipe je naar rechts als je de ander wel ziet zitten. Leuk detail: je kan iemand een hartje of een kruisje geven (hetzelfde als naar links of rechts swipen) waarbij het hartje een groen appeltje lijkt. Ben je vega, dan krijg je één blaadje op je profiel en veganisten krijgen er twee.

Verder kan je aangeven of je geïnteresseerd bent in mannen, vrouwen of allebei, en kan je op leeftijd filteren. Echter is het een betaalde app (de eerste 3 maanden zijn gratis voor de eerste 5000 aanmelders) om naar eigen zeggen de kwaliteit te waarborgen en te zorgen dat een niet vega-minded persoon zich niet zo snel zal aanmelden. Wij hebben ons al aangemeld…

Happy Valentine!

Meer over online daten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Single en op zoek naar iemand die ook vega(n) is? Daar is sinds vandaag een app voor
Sluiten