Sophie Golbach
Sophie Golbach Psyche 11 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

De perfecte vakantiebestemmingen als HSP’er

Achtergrondlawaai, andere dagindelingen, een nieuwe onbekende plek… Voor HSP’ers valt op vakantie gaan nog lang niet altijd mee. Je hebt te maken met nieuwe indrukken op een plek die je niet kent, wat stress op kan leveren. Dat is jammer, want vakantie is natuurlijk bedoeld voor ontspanning. De juiste bestemming kan daarom heel goed helpen.

HSP’ers zijn erg gevoelig voor prikkels en dat betekent dat de wereld bij hen heftig binnenkomt. Een goede vakantiebestemming zoeken kan dan een uitdaging zijn. Wij zetten 7 mooie bestemmingen voor HSP’ers op een rijtje.

7 vakantiebestemmingen voor HSP’ers

Misschien zoek je elk jaar weer hard waar je nou heen moet op vakantie. Deze 7 bestemmingen in de natuur kunnen wij aanraden.

1. Natuurcamping De Hoogte

Er is niks mis met op vakantie gaan in Nederland, want ook hier kan je veel leuke dingen doen. Wil je dicht bij huis blijven, dan kunnen we Natuurcamping De Hoogte in Overijssel aanraden. Bij deze camping staan vrijheid, rust, natuur en ruimte hoog in het vaandel. In natuurgebieden die om de camping heen liggen kan je lekker fietsen of wandelen.

Wel iets toeristischer, maar daarom niet minder leuk, is om een bootje te huren en onder de bruggen bij Giethoorn door te varen. Merk je dat je toch last krijgt van te veel prikkels, dan kan je het de volgende dag weer rustiger aan doen.

https://www.bedrock.nl/professor-elke-van-hoof-over-hypersensitiviteit-ik-weet-hoe-het-is-om-je-anders-te-voelen/?utm_source=inline_lees_ook

Voor die rust is De Hoogte heel geschikt. De kans dat je minder last hebt van prikkels is aanwezig, want de camping is huisdiervrij en het maken van een kampvuur is niet toegestaan.

2. Tubbehaugen Camping

Noorwegen is een supermooi land, met veel ongerepte natuur. Dat is op Tubbehaugen Camping niet anders. Van oorsprong is dit een bergboerderij en het is dan ook omringd door groen en bergen. Bij het meertje vlakbij de camping kan je lekker zwemmen. Ook andere buitensporten zoals wandelen zijn heel goed mogelijk.

Een extra pluspunt voor HSP’ers is dat er minder achtergrondlawaai is, je staat namelijk ver van de doorgaande weg. Wat dat betreft hoef je je over je nachtrust dus ook geen zorgen te maken.

3. Camping Daler

In Denemarken vind je deze fijne kleine camping, die dé plek is voor natuurliefhebbers. Camping Daler ligt namelijk in het ‘Nationaalpark Vadehavet’. Bij deze camping vind je verschillende fietsroutes, bijvoorbeeld langs het moeraslandschap. Ook kan je wandelen op de dijk langs de Waddenzee.

Net zoals camping De Hoogte biedt Daler rust en ruimte, dat betekent dan ook ruime kampeerplekken. Voor de HSP’ers is deze camping dan ook een echte aanrader.

4 makkelijke manieren om jezelf te beschermen als HSP

4. Camping Rueppenhof

Op camping Rueppenhof in Oostenrijk vind je ruime kampeerplaatsen, lekker dicht bij het meer. Dat is niet de enige manier waarop je op deze camping van de natuur kan genieten. Zo wordt Rueppenhof ook omringd door bergen, wandelroutes en fietspaden. Kortom; de rust waar je als HSP’er naar op zoek bent.

Deze camping heeft ook iets wat de anderen niet hebben, namelijk dat je hier kan boogschieten. In het bos bij Rueppenhof vind je een parcours met 21 nepdieren, waar je op mag schieten.

5. Town Farm Camping

Kamperen bij de boer is natuurlijk altijd leuk. De eigenaren van deze boerencamping in Engeland openden hun camping in 2009 en doen sindsdien hun best om hun faciliteiten te verbeteren, terwijl ze het tegelijkertijd landelijk en klein blijven houden.

Wat kan je dan zoal doen op deze boerencamping? Er zijn verschillende outdoor activiteiten die perfect zijn voor HSP’ers. Zo kan je van juni tot en met oktober je eigen fruit plukken. Er zijn verschillende wandelroutes, bijvoorbeeld over het Ridgeway Path, wat misschien wel het oudste pad van Engeland is. Ten slotte kan je een paardrijles volgen op een rijschool in de buurt.

6 tips voor de HSP’er om winterblues te voorkomen

6. Camping Beau Rêve

De Ardennen mogen natuurlijk niet ontbreken in het rijtje van bestemmingen voor HSP’ers. Bij Camping Beau Rêve sta je midden in de natuur en ben je omringd door bossen. Ook is er een beek dichtbij de camping. Je hebt zelfs de kans om een ree te spotten, die lopen namelijk gewoon om de de camping heen.

Ook kan je fietsen of varen in de omgeving, de eigenaren hebben namelijk verschillende adressen voor plekken waar je mountainbikes of kajaks kan huren. Ben je liever binnen bezig? Dan kan je bordspellen of tijdschriften lenen in de kleine camping bibliotheek.

7. Middelpôlle

We zeiden al dat Nederland heel mooi kan zijn. Op natuurkampeerterrein Middelpôlle op Ameland word je wakker met het geluid van de vogels. Je logeert namelijk echt in de natuur, want aan de ene kant van de camping vind je bossen en aan de andere kant duinen. Zo kan je kiezen welk soort natuur je liever opzoekt.

5 soorten banen die perfect zijn voor HSP’ers

Ga je naar het strand of het wad, dan hoef je niet alleen te gaan. Boswachter Jetse Nagtegaal vertelt je graag meer over de natuur op een van de excursies. Ook zijn er natuurlijk weer verschillende wandel- en fietsroutes.

Wil je je nog beter voorbereiden? Dat kan met deze tips voor als je als HSP’er op reis gaat. Vergeet vooral ook niet om van je vakantie te genieten. Op deze bestemmingen moet dat goed komen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️