Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 22 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Bedrock ontdekt Nederland: kamperen bij de pop-up camping Røstig

Onder het mom ‘je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om tot rust te komen’ speuren we het land af op zoek naar de mooiste en meest rustgevende plekjes van Nederland. Zo vielen we in katzwijm voor camping Buitenland en genoten we van een wintervakantie in de havenhuisjes van Zwier. Dit keer tippen de dromerige pop-up camping Røstig in Laren.

Wie goed zoekt, kan pareltjes van campings, tiny-houses, mini-campings en allerlei bijzondere plekjes vinden in Nederland. Zo ook Røstig, een camping in Laren gericht op rust en natuur.

Camping Røstig

In de prachtige bossen van de Achterhoek vind je de mini-camping Røstig, op het landgoed Verwolde om precies te zijn. Je vind er een dorpje aan tenten, romantische lampjes en natuurlijk een yogapodium, allemaal verscholen tussen het groen.

Het idee van Røstig ontstond tijdens corona. Oprichter Arjan Beeuwkes had na een achtergrond in de Amsterdamse start-up-wereld behoefte aan natuur en wild groen. Niet de hele dag tussen 4 muren, maar gewoonweg buiten zijn.

“Een plek waar je helemaal vrij kan zijn. Waar je alle stress achter je kunt laten en waar je de ruimte hebt om ‘quality-time’ met jezelf of een ander te hebben.” Zo gezegd zo gedaan. Binnen de kortste keren bestond Røstig.

What do do?

Røstig is bedacht als een plek om tot rust te komen, maar dat betekent natuurlijk niet dat je er niks kan doen. Je kan er lekker in een hangmat liggen, wandelen of mee doen aan één van de workshops die worden aangeboden.

Geen verre reizen? Dit zijn de tofste micro-avonturen in Nederland

Workshops

Denk aan klasjes yoga, meditatie, ademwerk en thai chi.  Ook kan je er mee doen aan de Wim Hof methode of Chi Gong. Meer zin om te schilderen? Je vindt op de mini-camping een heus Bøb Røss-Bøsje waar je mee kan schilderen op de relaxte stem van Bob Boss.

Het fijne is dat al deze workshops inbegrepen zitten in de prijs. Als je eenmaal de camping oploopt hoef je dus niet te denken ‘ai, zal ik dat nou óók nog doen?’. Heb je er zin in, dan doe je simpelweg mee! Hoe tof?

Heb je zin om écht even uit te zonen en je nergens mee te bemoeien? Hangmatten genoeg om je benen lekker in te strekken en een boekje te lezen of een uiltje te knappen.

Er is een kampvuur waar je de dag samen kan afsluiten, maar ook genoeg plekjes waar je zelf de stilte kan op zoeken.

Wandelen

Langs het gebied lopen allerlei wandelroutes zoals het bekende Pieterpad en het Bijzondere bomenpad. Genoeg mooie routes dus om erop uit te trekken.

De 6 meest bijzondere off-the-beaten-path bestemmingen in Europa

Hoe lig je erbij?

Het terrein van Røstig os een mini-dorpje aan kleine tipi’s met een slaap- en zitgedeelte met daarin twee matrassen, twee stoeltjes en een tafeltje.

Zo heb je je eigen fijne plekje waar je helemaal tot rust kan komen terwijl je wordt omgeven met groen.

Het eten

Op de mini-camping is een simpele keuken waar je zelf kan koken, dat is fijn. Maar wat misschien nog wel leuker is, is de mogelijkheid om in de avond mee te eten van lokale restaurants waar Røstig mee samenwerkt. Ook is er een pizzaoven en een barbecue.

En het ontbijt? Voor €7,50 ontvang je een ontbijttasje met verse broodjes, beleg en fruit.

De 7 mooiste wandelroutes van Nederland: lekker dichtbij huis

Wanneer?

Word je al enthousiast? Bekijk dan snel de website want de Røstig pop-up camping opent haar tentdeuren van juli tot en met september 2021. De vaste dagen voor het in- en uitchecken zijn maandag en vrijdag.

Je hebt daardoor de keuze voor een verblijf van een lang weekend, een midweek, een week of zelfs langer.

See you there!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️