Bedrock’s geleide meditatie: more (self)love deel 3 (15 minuten)

In deze geleide meditatie van 15 minuten focussen we op meer positieve energie, compassie en acceptatie. Het onderwerp van deze meditatie is daarom ook liefde, en dan vooral het gevoel dat er van ons wordt gehouden, dat we gesteund worden en dat we bovenal van onszelf mogen houden.

Je kunt deze meditatie op elk moment van de dag doen, maar het is met name toepasbaar wanneer je behoefte hebt aan meer verbinding met jezelf, je innerlijke criticus even tot bedaren wilt brengen of bijvoorbeeld iemand (of jezelf) wilt vergeven na een ruzie.

Oefening door Chantal Soeters

Chantal is yogadocent en coach. Ze geeft inmiddels tien jaar yogales, bij onder andere Delight Yoga. Meditatie is voor haar een praktische manier om bewust te vertragen in deze drukke en snelle wereld. Chantal gelooft in de kracht van meditatie om je leven op een eenvoudige en praktische manier in positieve zin te veranderen. Een van de redenen dat Chantal meewerkt aan de Bedrock meditaties is omdat ze meditatie toegankelijk wil maken voor iedereen.

Meditatie is niet moeilijk of zweverig. Het helpt je om met aandacht en intentie in het leven te staan. Het brengt je terug tot de kern van wat je echt belangrijk vindt zodat je los kunt laten wat er niet toe doet.

Meer meditatie-oefeningen: Ontspan met Bedrock’s geleide meditaties

De Bedrock meditaties zijn bedoeld ter ontspanning en vormen geen vervanging voor medische of psychologische behandeling. Als je een geschiedenis van psychische aandoeningen hebt, raadpleeg dan eerst een arts of een andere professionele zorgverlener voordat je deelneemt aan de meditaties.

Dit betekent niet dat meditatie schadelijk voor je is, maar het kan soms best een heftig effect hebben. We vragen je daarom te stoppen wanneer je je oncomfortabel voelt, en niet te luisteren naar de meditaties onder invloed van alcohol of andere stoffen die je stemming kunnen veranderen.

Geleide meditaties meer zelfliefde

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox 👇

Reageer op artikel:
Bedrock’s geleide meditatie: more (self)love deel 3 (15 minuten)
Sluiten