Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 28 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

Waarom astrologie zo ontzettend diep geworteld zit in ons bestaan

We zijn toch niet zo geëvolueerd als dat we denken…. Alhoewel wij nu geen binnenvallende volksstammen hebben, zorgt Covid-19 wel voor een sterkere zoektocht naar spiritualiteit. Modern astroloog de Maannomade vertelt over hoe diep geworteld deze roots in ons DNA liggen. Oók vanuit een astrologische kijk.

We schijnen astrologisch gezien namelijk niks veranderd te zijn in vergelijking met 3000 jaar voor Christus

Babylonie, astrologie zonder Internet

Alhoewel de planeten al veel langer op aarde zijn dan wij zelf, is het nog niet zo heel lang geleden dat astrologie vorm heeft gekregen. 3000 jaar voor Christus, in Babylonië (het gebied rondom Bagdad, Irak) werden de eerste stenen voor de astrologie gelegd.

Ook interessant: Astrologie voor dummies: maak kennis met de taal van de sterren

En hoewel we het bijna niet meer kunnen voorstellen, was er nog geen Internet of boeken als bron om de maanenergie te bestuderen. Vanaf de hoogste tempeldaken waren het de priesters die de hemel bestudeerden en de bewegingen van de planeten nauwkeurig noteerden.

Priesters in plaats van @maannomade

De planeten werden niet bestudeerd omdat de kosmos zo mooi is om naar te kijken, maar als voorspelling voor slechte tijden. De zichtbare planeten (Zon, Maan, Venus, Mars, Mercurius, Jupiter en Saturnus) werden gezien als lichamen van de Goden.

Door deze te bestuderen en door de Goden tijdig te pleasen met rituelen kon hopelijk narigheid voorkomen worden. En hoewel wij nu geen dagelijkse rituelen uitvoeren om de Goden goed gestemd houden, volgen we nog wel de reis van de planeten in de kosmos om voorbereid te zijn op wat de dag gaat brengen.

En zijn we gelukkig niet meer afhankelijk van priesters, maar vinden we de informatie zelf via Internet, apps of Instagrampagina’s zoals @maannomade!

Ontstaan van de sterrenbeelden

Na het bestuderen van de planeten gingen de Babyloniërs nog een stap verder. Niet alleen de bewegingen van de planeten werd bestudeerd, maar ook de locaties van de sterren aan de hemel. Een stukje verfijning en het begin van de 12 maandenkalender!

Lees ook: Dit is waarom je je niet herkent in je sterrenbeeld

De kosmos werd verdeeld in 12 stukken en vernoemd naar de sterrenbeelden die zichtbaar waren aan de hemel. Elke maand kreeg een eigen sterrenbeeld en een betekenis, op basis van het dagelijks leven in die maand. Zo werd Waterman vernoemd naar het regenseizoen waarbij geïmproviseerd moest worden en Ram naar de maand waarin gestart kon worden met oogsten en veel energie nodig was.

Alhoewel de sterrenbeelden toen anders genoemd werden (de huidige namen hebben we te danken aan de Grieken), is de betekenis anno 2020 nog steeds gelijk gebleven.

Internet als vervanging voor priesters

Naast dat de sterrenbeelden extra betekenis gaven aan de planeten die in het sterrenbeeld stonden, werd het ook gebruikt als karaktervoorspelling van kinderen die in bepaalde sterrenregio’s geboren werden.

Zo werden Vissenkinderen gezien als angstiger en Tweelingenkinderen zouden de waarheid vertellen. Grappig, want ook wij zien Vissen als emotioneler en sentimenteler en Tweelingen als echte praatjesmakers. Maar wanneer kinderen geboren werden met slecht gezinde planeten, kon de priester rituelen uitvoeren om ongeluk later te voorkomen. Hier zou anno 2020 dan wel weer handig zijn om een priester voor te hebben…

Vind je vast ook interessant: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

Nog steeds gebruiken wij de sterrenbeelden om ons karakter betekenis te geven. Stieren zijn bijvoorbeeld koppig en Schorpioenen mysterieus en streven naar connectie. Wij zoeken dan geen priesters meer op, maar hebben het Word Wide Web als manier om je birth chart om jezelf beter te leren kennen.

Geen oorlog met volksstammen maar corona

Ook vandaag de dag zijn astrologie en spiritualiteit nog flink van waarde. Ook in tijden zonder de plaag, volksstammen die ons land binnen vallen en Goden die onze dagen flink verpesten, ervaren we een verlies van controle op ons dagelijks leven. En een antwoord op controleverlies is natuurlijk het zoeken naar antwoorden.

Zeker ten tijde van corona hebben we meer behoefte aan controle, het ontdekken van ons eigen karakter en in contact komen met de natuur.

Astrologie en spiritualiteit in het algemeen zijn dan ook zeker van de moderne tijd en groeien met ons mee. Zeker geen stoffige bedoeling van duizenden jaren geleden, maar een nieuwe moderne astrologie en spiritualiteit die ons innerlijke rust geven.

Meer astro vibes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️