Tanja Terstappen
Tanja Terstappen Liefde & Seks 25 mrt 2016
Leestijd: 3 minuten

7 green flags om wél voor deze relatie te gaan

Er wordt zoveel geschreven over red flags in de liefde. Luister goed naar je alarmbellen voor je een relatie aangaat! Maar what about the green flags? Als je deze 7 puntjes kunt afvinken, is het misschien toch de moeite waard om er helemaal voor te gaan samen. Dit zijn alarmbellen om wél voor een relatie te gaan.

Je kunt authentiek zijn

Alles aan een relatie is makkelijker als je 100 procent jezelf kunt zijn en daarvoor alle waardering van je partner krijgt. Zonder excuses te maken, zonder iets te hoeven faken of aan jezelf te hoeven werken.

Met al je angsten, al je verdriet en onzekerheden. Als iemand vindt dat je anders zou moeten zijn of doen, heeft die persoon misschien iemand anders aan z’n zijde nodig…

Vertrouwen is geen issue

Je wéét gewoon dat deze persoon achter je staat. Jullie kunnen op elkaar rekenen en je hebt niet het gevoel dat je op je hoede moet zijn. Je voelt je veilig bij de ander.

Lees ook: Hoe je het beste kan discussieren met je partner op basis van jouw hechtingsstijl

Overigens kan het ‘niet vertrouwen’ ook in jou zitten, door een eerdere ervaring of onzekerheid. Belangrijk is dan ook weer dat je je veilig genoeg voelt om het bespreekbaar te maken.

Communiceren gaat soepel

Het is zo fijn dat alles wat je vertelt, gehoord wordt door de ander. Alles is bespreekbaar, je voelt je veilig genoeg om elk onderwerp aan te snijden dat je na aan ’t hart ligt. Zonder moeite kun je uiten wat je voor de ander voelt.

Ook als dat minder leuke gevoelens zijn, gevoelens voor iemand anders of andere dingen die je moeilijk vindt om te vertellen.

Must read: Hoe slechte communicatie een relatie kan verpesten

Jullie delen dezelfde waarden

We groeien allemaal op in andere omstandigheden, met andere normen en waarden. Als iemand dezelfde waarden deelt, voorkom je conflicten over diepgewortelde overtuigingen.

Ruzies waar je nooit uit gaat komen, omdat je nou eenmaal in anderen dingen gelooft. Eigenlijk zijn gedeelde waarden de basis van een prettige relatie. Het is fijn als je hetzelfde denkt over gezondheid, seksualiteit, vriendschappen, opvoeding en financiële zaken.

Compromissen zonder conflict

Je kunt het nooit overal over eens zijn. Een relatie zonder conflict bestaat niet. Gelukkig maar, want hoezeer kun je anders helemaal jezelf zijn? Wel is het fijn als compromissen sluiten soepel gaat, zonder wrok. Aanpassen aan de ander doe je graag, omdat je weet dat hij dat ook voor jou doet. Bovendien zien jullie er uitdaging in om mee te gaan in het plan van de ander.

Lachen en luchtigheid

Jullie kunnen lekker dom doen met elkaar, grapjes maken die alleen jullie begrijpen. Je moet lachen om dezelfde filmpjes, artikelen en verhalen van vrienden.

Luister ook: Bedrock Talks: over (vrije) liefde, monogamie, seks en méér met seksuologe Nynke Nijman

Als een van de twee een slap verhaal vertelt is er gelukkig altijd één iemand in de kamer die moet lachen… Bovendien zijn jullie goed in kleine pesterijtjes naar elkaar en grapjes over de flaws van de ander, zonder dat dat op ruzie uitloopt.

Donkere kanten omarmen

Iedereen heeft een dark side. Pijnen, angsten, onzekerheden. Sommige mensen blijven bij je, ook al ga je door zo’n moeilijke periode. Of als er iets naars gebeurt in je leven, zoals een overlijden of een tegenslag.

Zelfs als er een lelijke kant naar boven komt of je afstand nodig hebt om dingen in je eentje te verwerken. De persoon die je daarvoor alle ruimte kan geven is een keeper.

Meer liefde

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️