Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Verzorging 29 mrt 2020
Leestijd: 4 minuten

De zomertijd gaat in en dat is een perfect moment voor nieuwe rituelen

Afgelopen nacht werd er een uurtje van onze nachtrust weggesnoept door de omschakeling van winter- naar zomertijd. Dat is goed nieuws, want dat betekent officieel dat de zomer in zicht is. Wij vinden de zomertijd vooral een mooi uitgangspunt voor het creëren van nieuwe rituelen. Laat je inspireren!

De intrede van de zomertijd zal je voornamelijk ‘s avonds voelen, vanaf vandaag mogen we immers een uur langer genieten van de zon. Ons advies? Maak optimaal gebruik van dat extra uurtje.

Nieuwe rituelen in de zomertijd

Vind jij het lastig om nieuwe rituelen in je leven te roepen? Misschien lukt het deze keer wel, nu het zomeruur je een prachtig cadeau gunt: een uur langer daglicht.

1. Maak een wandeling om de werkdag af te sluiten

Koptelefoon op, podcast (of je favoriete muziek) op play en verstand op nul: en lekker genieten van een wandeling. Vooral na een werkdag is het heerlijk om te ontspannen in de natuur.

De voordelen? Punt 1: je gunt je lichaam een overgangsfase van werk naar ontspanning en punt 2: je geniet van de laatste zonnestralen op je neus. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gezondheidsvoordelen van een ommetje in de buitenlucht. Wel insmeren he?

2. Plan een vast meditatiemoment in

De voordelen van mediteren zijn eindeloos. Om er maar een paar te noemen: je kan beter om gaan met stress, je gaat er meer mindful door eten en je vergroot je bewustzijn. Onze tip? Plan een meditatiemoment in de zon, voor een extra dosis gratis vitamine D.

Weet je niet goed waar te beginnen? Op deze pagina vind je alles over mediteren, als ook onze eigen meditaties (waar je vandaag nog naar kan luisteren!).

3. Neem meer tijd om te ontbijten

Oké, we admit it: ook wij ontbijten niet elke ochtend. Toch geeft het ontbijt volgens deskundigen van het Voedingscentrum energie en zorgt het ontbijt ervoor dat je spijsvertering op gang blijft. Bovendien zou eten in de ochtend cravings gedurende de dag voorkomen, zoals we eerder schreven.

Tip: Meer groente eten, hoe dan? Op deze manier voeg je meer groenten toe aan je ontbijt

Kortom: eigenlijk heeft niemand nog een excuus om niet te ontbijten (tenzij je aan intermittent fasting doet dan). Gelukkig zijn er héél wat lekkere ontbijtrecepten voorhanden, kijk maar naar deze heerlijke vegan (paas)ontbijtjes.

4. Wissel je smartphone vaker voor een boek

Het eerste wat veel mensen doen na het werk is naar hun smartphone grijpen. Toch is dat vaak een bron van stress. Denk maar aan al die e-mails die je eigenlijk de dag nadien pas wou beantwoorden en aan alle ellenlange voiceberichten die vragen om een antwoord.

Ruil daarom vaker je smartphone in voor een boek of een tijdschrift. Lees bijvoorbeeld iedere avond een hoofdstuk in een roman of een artikel in je favoriete magazine. Wedden dat je veel rustiger je dag kan afsluiten?

5. Creëer je eigen yoga-routine

Ben je niet zo van de intense work-outs, maar wil je wél meer beweging in het leven roepen? Begin dan laagdrempelig met een paar rustige yoga-oefeningen die je zowel ‘s ochtends als ‘s avonds kan doen. Leg ‘s avonds je yogamatje al klaar zodat je de volgende na werktijd je mat uitrolt op je balkon en die laatste zon nog meepakt.

Lees ook: Waarom yoga onmisbaar is in deze tijd (en waarom het de laatste tijd zo populair geworden is)

Het internet staat gelukkig vol met heerlijke yoga work-out video’s. Ook deelden we overzicht van onze favoriete online yoga video’s.

6. Douche met muziek

Deze tip vraagt slechts een kleine aanpassing, maar het heeft wél een heel positief effect op je gemoed. Zet alvorens je de douche instapt ‘s ochtends je favoriete (rustige) muziek op.

Op die manier ga je je automatisch meer concentreren op de muziek en geef je je brein minder de kans om te gaan piekeren. De afspeellijst Morning Coffee op Spotify leent zich daar perfect toe (en knalt bijna dagelijks door mijn speakers).

Ziezo, laat die zomer nu maar komen!

Meer over rituelen?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
De zomertijd gaat in en dat is een perfect moment voor nieuwe rituelen
Sluiten