Rosa Bertram
Rosa Bertram Liefde & Seks 18 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

7x yogaposes die stiekem prima fungeren als speelse seksstandjes

Yoga heeft natuurlijk vrij weinig te maken met seks en is eerder een fijne manier om naar binnen te keren, maar stiekem kunnen we ook niet ontkennen dat bepaalde poses eigenlijk prima kunnen fungeren als behendige standjes voor in bed. Durf jij deze yogaposes uit te proberen tijdens de seks?

Veel mensen denken dat je voor yoga onwijs flexibel moet zijn, maar dat is gelukkig (!) niet het geval. Yoga is voor iedereen en gaat vooral om jouw beoefening ervan en niet om wie de meest flexibele heupen heeft. Net zo min als dat je voor de beste seks ontzettend flexibel moet zijn.

Dat gezegd hebbende, zijn er wel degelijk yogaposes die voor yogi’s ook in bed hartstikke goed toe te passen zijn.

Yogaposes tijdens de seks

Maak je geen zorgen, want geen één van de standjes zijn enkel uit te voeren voor ervaren yogi’s of circusartiesten en zijn dus voor iedereen het uitproberen waard, tipt klinisch sekstherapeut en auteur van het boek Mastering Multiple Position Seks, Eric Garrison.

Toch zijn er heel wat yogaskills die je mee kunt nemen de slaapkamer in! Helemaal als je nagaat dat yoga zorgt voor het verminderen van stress (dé libidokiller #1) en het verbeteren van een sterk en flexibel lichaam.

Sommige yogaposes kunnen best verleidelijk aanvoelen om eens in bed uit te proberen, meent Garrison, and we couldn’t agree less. Deze 7 yogaposes fungeren stiekem meer dan prima als speelse standjes tijdens de seks:

1. Happy babe pose

Bij de happy babe pose lig je op je rug en breng je je voeten richting je handen (je houdt ze iets breder dan je lichaam), zodat je benen in een bijna een hoek van negentig graden gevormd zijn.

Als dát geen pose is voor in bed, weten wij het ook niet meer.

2. Wide-leggend standing forward fold

Bij de wide-leggend standing forward fold sta je wijdbeens voorover gebogen op te mat waarbij je onderrug wordt gestrekt en je handen rusten op de yogamat onder je. Prima seksstandje, toch?

3. Forward fold

Als variatie op #2 kan je natuurlijk ook gaan voor de ‘gewone’ standing forward fold waarbij je je voeten dicht bij elkaar houdt als je staat en met een rechte rug voorover buigt met je handen richting de grond.

4. Downward facing dog

Deze pose is misschien wel de bekendste yogapose van allemaal en kan volgens Garrison prima gebruikt worden voor tussen (of nou ja: óp) de lakens. In een omgekeerde V-positie sta je op je mat, met eventueel lichtgebogen knieën en in elk geval goed gestrekt armen waarbij er ruimte is tussen je nek en schouders. Stiekem best een prima yogapose voor tijdens de seks, toch?

Zó doe je de perfecte downward facing dog

5. Cobra

Bij de cobra lig je met je buik plat op de yogamat en zet je je handen naast je borst en duwt jezelf alleen met je bovenlichaam omhoog terwijl je heupen op de mat (of op bed) blijven. Het standje leent zich prima voor seks van achter.

6. Child’s pose

Wat tijdens de yogaklas juist een rustpose is, hoeft dat het in bed zéker niet te zijn. De yogapose waarbij je wijdbeens op je schenen rust en je lichaam voorover laat rusten met je armen richting de hoeken van de mat, kan het juist een goede pose zijn voor tijdens de seks!

7. Cat-cow pose

Bij de cat-cow pose rust je met handen en onderbenen op je mat. Je handen bevinden zich recht onder je schouders en je knieën recht onder je heupen. Je buigt bij de inademing vanuit een neutrale positie je rug hol en brengt je hoofd mee richting je rug, bij de volgende uitademing bol je rug juist en buig je je hoofd mee naar boven. Ofwel: het is de yogaversie van doggy style.

The 5 Tibetan Rites: de populaire (yoga)oefeningen van Tibetaanse monniken

Pas wel op

Hoewel Garrison sommige yogastandjes stiekem best wel terecht ziet als speelse seksstandjes wil je altijd voorzichtig zijn en nooit je eigen pijngrenzen overgaan. Bij yoga geldt namelijk altijd dat je naar je lichaam wilt luisteren. Tijdens de seks kan die grens door het genot makkelijk vervagen. Pas daar dus voor op. Voelt iets niet prettig? Stop er dan liever mee en wees liever safe than sorry! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️