Marloes Graat
Marloes Graat Psyche 28 jul 2022
Leestijd: 5 minuten

4 regels waarmee je een Feng Shui slaapkamer creëert

Feng Shui zorgt voor meer rust, harmonie en balans in je slaapkamer en kan helpen om dieper te slapen. Dat willen we allemaal wel, toch? Feng Shui is een Chinese filosofie die gaat over hoe je gevoel en geluk wordt beïnvloed door je omgeving. Je kunt je huis op een Feng Shui manier inrichten, zodat de energie optimaal door je huis stroomt. Hoe je dat doet?

Met deze 4 regels, uitgelegd door een Feng Shui expert, maak je je slaapkamer Feng Shui ready.

Wat is Feng Shui?

Even het geheugen opfrissen: de letterlijke betekenis van Feng Shui is wind en water. Feng Shui staat voor de vloeiende beweging van chi, die term ken je misschien wel van yoga, en levensenergie betekent.

Feng Shui is een Chinese levensfilosofie die 3000 jaar oud is en het kan de levensenergie in je huis verbeteren. Het gaat onder andere over kleuren die je in je huis gebruikt en de plek van meubels en planten.

Kan je wel wat geluk gebruiken? Omring jezelf dan met deze 12 symbolen

Er wordt soms een beetje zweverig over gedaan, maar velen hebben er ook baat bij en ervaren inderdaad meer rust in huis. Ze zeggen niet voor niks een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd toch?

Beginnen met Feng Shui in de slaapkamer

Heb je nog geen ervaring met Feng Shui? Je slaapkamer is een goede plek om de Feng Shui filosofie eens uit te proberen. Er staan vaak niet zoveel meubels in en is daarom makkelijk aan te passen.

Volgens Feng Shui expert Marianne Gordon op MindBodyGreen zouden de volgende 4 regels zorgen voor meer rust en harmonie in de slaapkamer:

1. Kleurenschema

Volgens Feng Shui zorgen natuurlijke kleuren, zoals huidtinten en aardetinten voor een vredige sfeer en een goede nachtrust. Denk hierbij aan kleuren zoals gebroken wit, crème, bruin, perzik.

Zo kies je de beste kleur voor elke kamer in je woning

Ook is het goed om een niet te druk behang met allerlei patronen en figuren op je slaapkamer te hebben. Wil je toch graag een behang met een motiefje, kies dan voor één met zachte kleuren met een niet te druk patroon.

Het is ook beter om niet spierwitte muren in je slaapkamer te hebben, maar kies bijvoorbeeld voor gebroken wit. Spierwit kan ‘s nachts te stimulerend en activerend zijn.

2. De juiste indeling

Een andere manier om meer rust en harmonie in de slaapkamer te krijgen is door de indeling te veranderen. Het bed is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer en deze kun je het beste op de ‘commandopositie‘ zetten. Dit betekent met het hoofdeinde tegen de muur tegenover de deur, zodat je de deur goed kan zien als je in bed ligt.

Volgens Feng Shui zou een bed altijd een hoofdeinde moeten hebben, want dat geeft je ondersteuning in het leven. Heb je een boxpspring zonder hoofdeinde? Voeg dan een hoofdeinde los aan je bed toe, maar maak het goed vast aan je bed zodat het niet wiebelt.

Ga je een nieuw hoofdeinde kopen, let er dan op dat deze van stof is met ronde randen is gemaakt. Dit geeft je bed en slaapkamer een zacht en uitnodigend gevoel.

3. Alles in paren

Paren zorgen voor liefdevolle, harmonieuze energie volgens Feng Shui. Ook al heb je op dit moment geen relatie, richt je slaapkamer in voor twee personen. Dus dat betekent: twee nachtkastjes, twee stoelen om kleding over te hangen (nog meer Feng Shui: ruim je kleding meteen op na het dragen), twee kussens en twee nachtlampjes.

4. Accessoires die de zintuigen prikkelen

Bij Feng Shui gebruiken ze een baguakaart om te bepalen welke elementen je in elke kamer terug wilt laten komen. Een baguakaart is een energiekaart van je huis. Het laat zien welke kamers van je huis horen bij specifieke gebieden van je leven, zoals familie, rijkdom, kinderen en gezondheid.

De absolute no go’s als je Feng Shui in huis wilt brengen

Na een bagua-analyse kun je bepalen welke elementen je nog meer zou kunnen toevoegen die de zintuigen prikkelen. Stel je voor dat je slaapkamer in de gezondheidsruimte valt, waar hout het dominante element is, probeer dan groen en blauw toe te voegen om dat element te optimaliseren.

Tips om je zintuigen te prikkelen zijn:

Ruiken

Gebruik etherische olie in een diffuser, maar pas op dat je niet teveel gebruikt, dit gebeurt al snel. Verdun de olie met water en gebruik slechts een paar druppels en laat het maximaal twee uur branden.

De beste tijd om te gaan slapen volgens nieuw onderzoek

Lavendel– en jasmijnolie zijn rustgevend en fijn om voor het slapen een uurtje te laten branden.Wil je je seksuele energie versterken? Probeer kaneel en ylang-ylang olie, het is een afrodisiaca.

Voelen

Gebruik zachte stoffen die natuurlijk aanvoelen op je huid voor je beddengoed, kussens en gordijnen. Denk hierbij aan fluweel, satijn en Egyptisch katoen.

Zien

Aardetinten zijn het meest geschikt voor in de slaapkamer. Vurige kleuren zoals oranje, rood of roze kan ook maar gebruik ze dan voor accessoires zoals kussens, schilderijtjes of nachtkastjes (en het liefst dus altijd in paren).

Horen

Vind je het lastig om in slaap te komen, probeer het dan eens met de rustgevende klanken van white noise.

Proeven

Volgens Feng Shui heb je liever geen eten in je slaapkamer, maar wat je wel kan doen is een glazen potje met deksel met water en citroen klaarzetten. Zo heb je de volgende ochtend meteen een verfrissend drankje klaarstaan die je helpt om wakker te worden.

En ga je het proberen: je slaapkamer Feng Shui inrichten voor meer rust voor het slapen? Give it a try, wie weet slaap je hierna wel inderdaad beter, en in het slechtste geval heb je een nette, opgeruimde slaapkamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️