Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Psyche 17 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo kies je de beste kleur voor elke kamer in je woning

De filosofie van Feng Shui gelooft erin dat een specifieke kleur een bepaalde invloed kan hebben op je stemming. Kleuren wekken bepaalde gevoelens bij ons op en creëren in een ruimte een bepaalde sfeer. Daarom kan het belangrijk zijn om goed na te denken over de betekenis van kleur voordat je een muur in je huis een likje verf geeft.

Rood

De kleur rood staat voor vuur. Roodtinten brengen energie in een ruimte en zorgen daardoor voor levendigheid. Te veel rood kan echter zorgen voor prikkelbaarheid en stress. Voor ruimtes als de woonkamer is het een geschikte kleur om te gebruiken in accenten, maar voor de slaapkamer kun je de kleur beter vermijden.

Oranje

De kleur oranje straalt energie, warmte en openheid uit. Oranjetinten zorgen net als rood voor levendigheid in een kamer en zijn dus geschikt voor sociale ruimtes zoals de woonkamer. Gebruik ook deze kleur met mate door te kiezen voor oranjeaccenten.

Geel

De kleur geel doet ons denken aan de warmte van de zon. De kleur straalt plezier en geluk uit en brengt daardoor positieve energie in een ruimte. Voor ruimtes als de keuken en woonkamer is het een passende kleur, maar voor de slaapkamer kun je deze kleur beter vermijden. In de slaapkamer is deze kleur te aanwezig en zorgt hij voor stress en frustratie.

Lees ook: 8 Feng Shui tips voor een zen huis

Groen

Groen is de kleur van de natuur en staat voor balans en harmonie. Groentinten zijn rustgevend voor het oog en brengen daardoor ontspanning en evenwicht in huis. De kleur is erg geschikt voor de slaapkamer en de badkamer. Denk niet alleen aan groentinten in muren en accessoires, maar ook aan planten.

Blauw

De kleur blauw staat in verbinding met het element water, hierdoor doet de kleur ons denken aan rust en kalmte. Blauwtinten zorgt voor innerlijke rust en helpt je ontspannen. Het is hierdoor de perfecte kleur voor de slaapkamer of badkamer. De kleur blauw stimuleert ook productiviteit en creativiteit. Voor een werk- of studeerkamer is het dan ook een goede optie.

Paars

Paars is een mysterieuze kleur die staat voor luxe en passie. Lichtpaars heeft dezelfde soort effecten als blauw; het straalt frisheid uit en zorgt voor rust in een kamer. Lichte paarstinten kunnen dan ook prima gebruikt worden in de slaapkamer. Donkere paarstinten creëren juist een warme sfeer.

Meer Feng Shui?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️