Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 2 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

De absolute no go’s als je Feng Shui in huis wilt brengen

Volgens de wetten van de Chinese leer van Feng Shui heeft onze letterlijke omgeving invloed op hoe we ons voelen. Bepaalde kleuren, vormen en posities zouden je welzijn én geluk positief kunnen beïnvloeden. Handig! Maar dat betekent ook dat bepaalde kleuren en vormen in huis er voor kunnen zorgen dat we ons alles behalve zen voelen. 

Hoewel Feng Shui wordt beschouwd als een pseudowetenschap (het is een 4000 jaar oude Oosterse filosofie) werkt het voor ontzettend veel mensen. So why not try?

No go’s in Feng Shui

Vorige week schreven we op BEDROCK over hoe je Feng Shui toepast in elke kamer in huis, handig want met een rustige en kalme omgeving kan je thuis altijd makkelijk opladen en helemaal tot rust komen. Dat doe je door nieuwe energie (Chi) door je huis te laten stromen.

Maar naast een aantal do’s, zijn er ook een aantal dingen die je vooral niet moet doen wanneer je je huis zen wilt maken volgens Feng Shui.

Over het algemeen wil je Feng Shui zien als iets wat je leven verrijkt en energie geeft en niet beperkt in mogelijkheden. Toch is het goed om te weten wat wel en niet bevorderend werkt voor nieuwe energie in huis:

Slaapkamer

Als je zoveel mogelijk positieve energie in je slaapkamer wilt brengen, dan wil je bepaalde items uit je slaapkamer weglaten, aldus de Feng Shui-methode.

Denk aan spiegels (door de grote hoeveelheid energie kunnen ze je slaapkwaliteit verminderen), telefoons en laptops (of andere apparaten met stralingen), planten (ook deze bevatten veel energie en kunnen je nachtrust verstoren, tenminste als het er te veel zijn), een volle boekenkast (idem), water (fonteintjes of foto’s van water) en andere prullaria.

Met andere woorden: volgens de methode van Feng Shui is het belangrijk om een rustige energie in huis te houden en dus niet te veel rommeltjes, foto’s aan de muur en drukke boekenkasten te hebben. Keep it simple, keep it calm.

Me-time op maandag: tips voor een relaxte Feng Shui badkamer

Home office

Omdat je energie goed door je huis – en zo ook door je leven – te laten stromen, wil je zorgen dat er niet te veel energie is in één ruimte. Daarom wil je je home office nooit op je slaapkamer installeren, omdat je deze ruimtes en energieën gescheiden wilt houden.

Helaas heeft niet iedereen de luxe van een aparte werkkamer, maar probeer je slaap zone en je workspace echt gescheiden te houden. Je slaapkamer is immers voor ontspanning. Kan je ook werken aan de keukentafel of in de woonkamer? Kies dan liever daarvoor.

Rustig aan met planten, spiegels en water

We noemden het al even, maar planten en spiegels zorgen voor een boel energie. Doe daar dus rustig aan mee in de slaapkamer, maar ook in andere ruimtes in je huis.

Hetzelfde geldt voor water, dus pas ook in andere ruimtes op met afbeeldingen en foto’s van water, zee en rivieren.

https://www.bedrock.nl/feng-shui-essentials-huis/

Deuren dicht

Om de positieve energie in huis en in je slaapkamer te behouden, wil je de deuren ‘s nachts dicht doen. In elk geval de deur van de slaapkamer, maar het liefst ook de deur van je kledingkast en badkamer.

Meer Feng Shui-inspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️