Tessa Ham
Tessa Ham Psyche 27 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Zo maak je een groen plantenparadijs van je home office

Nu we zoveel thuiswerken begint het waarschijnlijk te kriebelen om je home office wat op te fleuren. Maar wat nou als we vertellen dat planten niet alleen een feestje voor het oog zijn, maar ook nog tal van andere voordelen met zich mee brengen? Voordelen die zeker op je kantoor handig zijn. Dit is waarom én hoe je van jouw kantoor een groen plantenparadijs maakt.

Hoe kies je bijvoorbeeld de juiste planten uit voor de ruimte?

De voordelen van planten op kantoor

De voordelen van meer groen in je kantoor zijn eindeloos. Zo blijkt uit onderzoek van NASA dat planten zorgen voor meer concentratie en focus. Laat dat nou net handig zijn in je home office! Ook hebben onze groene vrienden een kalmerende werking. Dat komt omdat wij planten en de kleur groen in het algemeen associëren met natuur, rust en kalmte.

Daarnaast blijkt dat mensen een ruimte met planten minder snel te warm of te koud vinden. Dat komt onder andere omdat planten zorgen voor een hogere luchtvochtigheid en omdat ze de ruimte verkoelen in de zomer.

Maar daar blijft het niet bij: misschien vermoedde je het als plant lover al, maar groen heeft ook een positief effect op ons humeur. Na het plaatsen van planten in een kantoor, rapporteerden medewerkers een betere gemoedstoestand te hebben, meer tevreden te zijn over hun eigen functioneren, en zelfs minder te piekeren buiten werk.

Onderschat de kracht van onze groene vrienden dus niet! Er blijkt geen twijfel over mogelijk: planten zijn een must in je home office. Maar voor welke kan je dan het beste gaan?

Kies de planten die bij je passen

Hoe tover je jouw home office nou om in een groen plantenparadijs? Ga voor planten die bij jou én de ruimte passen. Je kunt niet zomaar elke plant op elke plek zetten. Zo kun je het best voor planten gaan die weinig water nodig hebben als jij erom bekend staat geen groene vingers te hebben.

Komt er weinig licht binnen? Dan kun je het best voor planten gaan die zonder veel daglicht kunnen overleven. Of heb je een home office waar je planten de hele middag vol in de zon staan? Dan kun je het best gaan voor stevige planten zoals cactussen of tropische planten zoals de Bananenplant.

Let erop dat veel mooie planten met grote bladeren zoals de populaire Monstera van plekken houden met indirect licht. Dit houdt in dat ze niet in direct zonlicht kunnen staan, maar ook niet kunnen overleven in een donker hoekje.

En alhoewel alle planten in het algemeen voor meer productiviteit en minder stress zorgen, is het ook slim om te kijken naar de eigenschappen van de plant die je in huis haalt. Zo staan de Aloë Vera, Lavendel en Vrouwentong er extra om bekend dat ze je stress kunnen verlagen. Dat komt door hun kalmerende geur of hun luchtzuiverende werking.

Inspiratie voor je home office

Inspiratie voor hoe je je home office het best kunt stylen, vind je op Pinterest. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een mooie grote kamerplant naast je bureau, een eyecatcher op je bureau of een middelmaatje op een krukje. Wij zijn ook fan van planken boven het bureau. Dat zorgt voor meer opbergruimte (o.a. voor je planten!), maar is ook de ideale plek om een hangplantje te plaatsen.

En als je een echt plantenparadijs wil creëren, dan ga je natuurlijk voor alle opties!

Je hele huis veranderen in een plantenparadijs? Tover je huis om in een urban jungle met deze tips

Meer over het werkende leven?

Tegenwoordig lijkt het bijna alsof iedereen zijn droombaan heeft bemachtigd en elke 25-jarige al minstens een boek heeft geschreven of een TED Talk heeft gegeven. Ondertussen struggle jij om de balans te behouden tussen je carrière, je vrienden en je gezondheid. Op zusje WorkJuice vind je alles wat je moet weten om het beste uit jezelf te halen, maar word je er ook aan herinnerd dat je echt niet net na je afstuderen CEO hoeft te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Zo maak je een groen plantenparadijs van je home office
Sluiten