Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Beweging 24 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

5 x happy én fit met deze zumba work-out video’s

Wil je wél jezelf even lekker in het zweet werken, maar heb je geen zin om moeilijke oefeningen te doen of met gewichten in de knoop te liggen? Een goede zumba work-out is de ideale uitkomst. Na een goede 30 tot 60 minuten swingen sta je niet alleen zelfvoldaan in de kamer, je voelt je ook nog ‘s minder gespannen en angstig. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken.

Het leuke aan video work-outs op YouTube is dat je zoveel nieuwe dingen ontdekt en elke dag een ander lesje voor jezelf kan uitzoeken. Wissel je spieroefeningen ‘s af met een vrolijke zumba work-out. It’s addictive!

Ook lezen: Waarom dansen de ultieme vorm van self-care is

5 x zumba work-outs

Of je nu houdt van latin, hip-hop of het graag wil combineren met een tabatales, deze 5 zumba work-out video’s zetten je woonkamer op z’n kop.

30-Minute Latin Dance Workout van POPSUGAR

Gek op salsa-muziek? Dan moet je deze zumba work-out een keer proberen. Je zet zoveel dansstapjes dat je na deze 30 minuten wel aan je 10.000 stappen móet zijn gekomen. Shake it out, baby!

Ook interessant: Hoe je door te dansen leert loslaten

30-Minute Workout van STRONG by Zumba

Deze 30 minuten zumba work-out heeft iets minder danspasjes en bestaat uit iets meer ‘oefeningen doen op de beat’, maar maakt wel dat je uitgeput op de bank valt achteraf. Op de maat van de muziek voer je allerlei oefeningen uit, van squats en touwtje springen zonder touw tot box-moves.

Must read: Hoe vaak moet je je work-out veranderen om te blijven verbeteren?

40-minute BODYJAM Workout van Reebok x Les Mills

Een zumba work-out met een echte dans choreografie van Les Mills in samenwerking met Reebok. Een work-out waarna je je geheid lekker voelt. De choreografie is niet alleen goed voor je lijf, maar je leert ook nog ‘s goed dansen.

30-Minute Hip-Hop Tabata van POPSUGAR

Een ietwat andere zumba-workout dan je misschien gewend bent. In deze les worden de hip-hop pasjes gecombineerd met een tabata workout.

Elke hip-hopmove doe je 20 seconde, waarna je 10 seconde rust kunt pakken. En geloof ons: die oefening zijn vermoeiender dan je in eerste instantie denkt!

Let wel: de video is lekker Amerikaanse en de dames beppen goed door, dus daar moet je wel voor in zijn.

Ook interessant: Waarom sporten en bewegen zo goed is voor je hersenen

1 Hour Cardio Workout Cardio Party Mashup Fitness

Deze zumba work-out is opgenomen tijdens een echte les. De kwaliteit is wat minder perfect, maar je krijgt tegelijkertijd wel het gevoel dat je daadwerkelijk in de dansstudio mee staat te doen.

De les duurt een uur en stelt je uithoudingsvermogen lekker op de proef.

En voor als je de klaar bent, zijn deze 3 mind hacks voor rust naast je work-out the way to go. Want na een intense work-out is het minstens zo belangrijk om weer helemaal tot rust te komen, ook mentaal.

Nog meer work-outs doen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️