Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Welzijn 2 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Deze intensieve full body thuis work-outs doe je gewoon in je woonkamer

Het is een struggle. Met de koude, regenachtige dagen op komst kruipen we het liefst op de bank onder een dekentje. ‘s Avonds nog in het donker naar de sportschool fietsen doen we liever niet. Maar hoe blijf je dan tóch gezond en fit? Een intensieve full body work-out, gewoon voor thuis is de oplossing.

Met een ‘full body’ work-out bedoelen we ook echt dat je je hele lichaam er mee traint. Armspieren, beenspieren, rugspieren. Als je geen zin hebt om naar de sportschool te gaan, dan is een thuis work-out ideaal. Oh, en vergeet jezelf niet te belonen met genoeg proteïne na het sporten. Wij zijn fan van de vegan poeders van Women’s Best of Mattison.

Een thuis work-out in de woonkamer kan áltijd

Denk je dat je niet genoeg ruimte hebt om thuis een full body work-out te doen? Na-ah, dat excuus kan je helaas niet gebruiken. Met een paar vierkante meter en een yogamat kan je namelijk prima een full body work-out doen waar je de volgende dag onwijs veel spierpijn van krijgt. Gegarandeerd.

Aan jou de vraag: hoe lang wil je met deze work-out bezig zijn? Wij verzamelden de allerbeste YouTube video’s, zodat je alleen je telefoon neer hoeft te leggen en de oefeningen na hoeft te doen. Dus zet het volume een paar standjes hoger, en gaan!

10 minuten full body HIIT work-out

Met deze korte thuis work-out doe je 10 oefeningen voor 45 seconden. Daarna houd je 15 seconden rust voordat je aan de volgende oefening begint. Het resultaat: een intensieve HIIT (High Intensive Interval Training) work-out waarbij je alleen je yoga mat nodig hebt. Ideaal!

Zo pas je je work-out aan aan het seizoen (sporten is leuker in de zomer)

20 minuten full body work-out

Zweten, calorieën verbranden én al je spieren trainen in slechts 20 minuten? Het kan met deze thuiswork-out van MadFit. De reacties onder de YouTube video liegen er niet om: ‘I almost died lol but in a good way. I feel great nice and sweaty and accomplished.‘ En dat is precíés hoe we ons willen voelen na een work-out.

30 minuten full body Hip-Hop Tabata work-out

Ooit gehoord van een Tabata? Bij een Tabata work-out pak en een intensieve oefening die je 20 seconden zo goed en snel mogelijk uitvoert. Daarna heb je 10 seconden rust (en die heb je nodig!). Vervolgens herhaal je dit 4 keer, zodat je in totaal 2 minuten per oefening bezig bent. Klinkt als een eitje, toch? Is het niet, want je verbrandt er veel calorieën mee. En daar hoef je niet eens voor naar de sportschool.

Na een warm-up van 5 minuten is het echte werk begonnen: je krijgt 7 intensieve oefeningen voorgeschoteld om je in het zweet te werken. En dat gaat gebeuren, dat weten we zeker.

Meer interessante content over sporten:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️