Gooi die heupen los (dansen is namelijk de ultieme stress-buster)

'Druk zijn' is de maatschappelijke norm. En dus zoeken we en masse naar manieren om onvermijdelijke stresshormonen uit te roeien. We mediteren, gaan trouw naar yoga of boeken een massage.

Maar volgens psycholoog Peter Lovatt is er een nóg effectievere manier om van je stress af te komen. Namelijk, dansen. In de club, dwars door de woonkamer of – waarom ook niet – gewoon op straat. Doen ze in Brazilië tenslotte ook. En zeg nou zelf, dat ziet er toch reuzegezellig uit. En dat is precies de reden waarom Bedrock nu in samenwerking met het Braziliaanse kokoswatermerk Obrigado een therapeutische dansworkshop organiseert waar jij je nu voor kunt inschrijven!

Het is al bijna dertig jaar (!) geleden dat Madonna met haar monsterhit ‘Vogue’ de hitlijsten in knalde. De openingszin? ‘Strike a pose’. Het aanstekelijke nummer dat makkelijk uren in je hoofd blijft rondzingen (sorry daarvoor) gaat in zekere zin over de therapeutische werking van dans. ‘When all else fails and you long to be. Something better than you are today. I know a place where you can get away. It’s called a dance floor, and here’s what it’s for,’ zingt de Queen op Pop.

Twintig jaar later werd een studie gepubliceerd die bewees dat ‘striking a pose‘ écht invloed heeft op ons brein. Stresshormonen worden verjaagd en je testosteron-niveau krijgt een boost. Dansen is daarom een van de meest effectieve manieren om je snel beter te voelen, zegt psycholoog Peter Lovatt.

Wie danst – écht danst – gooit namelijk alle gene overboord en verliest zich even helemaal in de muziek en eigen bewegingen. Als gevolg daarvan laat je spanning los en voel je je minder angstig. Er zijn tal van wetenschappelijke onderzoeken geweest waarin de therapeutische werking van dans is bewezen. Zo bleek dat slechts een half uurtje dansen al een positieve invloed heeft op mensen die kampen met depressie.

Bedrock’s eerste therapeutische dansworkshop!

Wij geloven in de krachtige werking van dans en geïnspireerd op de Braziliaanse vrije geest introduceren Bedrock & Obrigado de therapeutische dansworkshop Free Ya Bahia! Op zondag 2 april van 12:00 tot 14:00 uur bij de Bewustzijn School in Amsterdam.

Dat is dè plek in Amsterdam waar je in praktische zin ervaart dat álles al in jezelf ligt besloten. Dit is de nieuwe school waar jij je Persoonlijk en Professioneel kan ontwikkelen op de Mind, Body en Spirit niveau. En laat dat nou net de sleutel tot rust en geluk zijn. Na een korte introductie in de positieve werking van dans door een therapeut verbonden aan de Nederlandse Vereniging voor Danstherapie ga je ook direct aan de slag met de inspirerende en ervaren dansdocent Feadan McCall. Zij geeft de dansles Energy Movement bij de Bewustzijn School. Check deze video voor wat inspiratie. Er kunnen dertig mensen meedoen en je mag iemand meenemen. De workshop is on us, het enige dat jij hoeft te doen is je inschrijven, het ervaren en de vruchten ervan te plukken.

[contact-form-7 id=”25139″ title=”Inschrijven Obrigado”]

Nog steeds niet overtuigd? Dit gebeurt er precies met ons als we dansen

Zodra we beginnen te dansen, verminderen stresshormonen als adrenaline en cortisol en stijgen stemmingsverbeterende neurotransmitters in je brein, zoals endorfine. Wie blijer, minder gestrest en productiever door het leven wil, doet er dus goed aan die heupen regelmatig eens lekker los te schudden.

Geen land ter wereld waar dansen zo in de cultuur zit ingebakken als in Brazilië. Dat dans mensen kan helpen gelukkiger te worden, weten ze daar al eeuwen. Niet alleen tijdens carnaval gaan de mensen dansend de straat op, maar overal in het land vind je dagelijks wel dansende mensen. Nu zal het niet elke Nederlander lukken zo ritmisch te dansen als de Brazilianen doen, maar dat maakt voor het effect niet uit. Dus, gooi die handen in de lucht en dance like no one’s watching, mensen!

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ ontvang een mindful kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
Gooi die heupen los (dansen is namelijk de ultieme stress-buster)
Sluiten