Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 23 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Op zoek naar je soulmate? Deze 5 verschillende types kun je tegenkomen

Het vinden van een soulmate of zielsverwant is een droom voor velen. Je maatje vinden, iemand die jou begrijpt zonder dat je er veel woorden aan hoeft vuil te maken. Iemand met wie je op dezelfde golflengte zit en je je leven mee zult delen. Maar wat velen niet weten, is dat soulmates in verschillende vormen en maten bestaan.

Er schijnen zelfs wel 5 (!) verschillende soulmates te bestaan. Deze type soulmates kun je in je leven tegenkomen:

Soulmate van de liefde

Dit is de soulmate waar waarschijnlijk het meest over gesproken wordt en het meest naar wordt gezocht. Het is de persoon van wie je instant weet: jij bent het. Zonder dat je elkaar krampachtig hoeft vast te houden, jaloers wordt of het gevoel te hebben dat alles nú moet. Er is geen haast.

Je weet dat het goed zit. Je hebt direct een gevoel van veiligheid. Dat betekent overigens niet dat je nooit ruzie of discussies hebt, natuurlijk. Deze soulmate kan je heel veel over jezelf leren. Of deze type soulmate overigens echt de liefde van je leven is of meer een buddy voor altijd, is nog maar de vraag.

Soulmate van de vriendschap

Deze soulmate is degene met wie jij als twee handen op één buik bent. Aan een half woord hebben jullie genoeg. Het voelt alsof het jullie ‘tegen’ de rest van de wereld is.

Must read: The Sex Issue: bestaat er zoiets als een sexual soulmate?

De vriendschappelijk soulmate kent jou door en door en zal waarschijnlijk voor altijd een goede vriend(in) blijven.

De tweelingziel

Misschien heb je nog nooit van het woord gehoord, maar het is van alle soulmates misschien wel de meest waardevolle om te vinden. Het is namelijk letterlijk de tweeling van jouw ziel. Zie het als een tweeling, dan niet van jouw lichaam maar echt van je ziel.

Best bijzonder als je deze tegen het lijf (of naja, ziel) loopt dus. Vaak gaat het ontmoeten van je tweelingziel onverwachts (eventueel door chakra’s die openstaan) en heb je opvallend veel overeenkomsten. Je geboortedatum, interesses of gewoontes. Het is bijna eng hoe erg jullie op elkaar lijken. Vaak heb je meteen het gevoel dat het goed zit bij deze persoon.

Ook lezen: Waarom je soulmate niet perfect hoeft te zijn

Maar let wel: het kan ook spannend zijn om een romantische relatie met je tweelingziel aan te gaan, omdat je bang bent elkaar te verliezen.

De intense soulmate

Grote kans dat dit degene is van wie je het eerst denkt in je leven: dít is mijn soulmate. Vaak is het je eerste grote liefde of degene met wie je de meest intense band hebt. Typerend voor dit type soulmate is dat ‘ie als een wervelwind door je leven raast. Eentje die je nooit meer zult vergeten.

De instant connectie heb je niet met veel, maar zal daarom waarschijnlijk ook niet voor eeuwig duren. Zie het als een intens en mooi hoofdstuk van je leven.

Ook lezen: Is er leven na de dood? Volgens neurochirurg Eben Alexander wel

De toevallige soulmate

Op een dag kan je iemand ontmoeten, iemand die je totaal niet kent. Misschien spreekt hij of zij je taal wel niet en ontmoet je elkaar toevallig op een bankje in een stad. Je kijkt elkaar aan en raakt met elkaar aan de praat en weet: dit een soulmate.

Je voelt een bepaalde vorm van herkenning en connectie. Zo diep en echt dat je het haast niet kunt geloven. Je kent elkaar immers niet. Het zou zomaar kunnen zijn dat je degene kent uit een vorig leven (als je daarin gelooft tenminste).

Meer leren over zielsverwanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️