Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 14 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

The Sex Issue: bestaat er zoiets als een sexual soulmate?

Een soulmate: het is geen beste vriend of vriendin of iemand op wie je per se verliefd bent. Maar iemand met wie je je op een diepere manier verbonden voelt. Maar bestaat er ook zoiets als een seksuele zielsverwant: een sexual soulmate?

Met sommige mensen heb je zó’n bijzondere connectie dat het je aan het denken zet.

Wat is een soulmate?

Laten we eerst duidelijkheid scheppen over wat een soulmate precies is, want er is een duidelijk verschil tussen je soulmate en je levenspartner (liefdesrelatie). Het doel van een soulmate (zielsverwant) is altijd hetzelfde: ze zijn er om ons uit te dagen en wakker te schudden, zodat onze ziel kan overstijgen naar een hoger niveau van bewustzijn. En dat hoeft dus niet per se je levenspartner te zijn.

Een levenspartner is meer een soort metgezel. Je hebt misschien geen diepe zielsconnectie met deze persoon, maar er is een soort wederzijds gevoel van vertrouwen, begrip en respect. Daarbij is een levenspartner vaak iemand tot wie je je fysiek aangetrokken voelt.

Lees ook: The Sex Issue: dit zijn de tantra basics voor bewustere seks

Zo voelt de relatie met je soulmate

  • Je voelt een diepe, spirituele verbinding met deze persoon. Soms voelt het bijna alsof je elkaar al lange tijd kent.
  • Je lijkt elkaar écht te begrijpen en je hebt een soortgelijke manier van denken. Hierdoor weet je intuïtief wat de ander denkt of voelt.
  • De connectie die jullie hebben is intens, emotioneel, en kan vaak bewegen van extreme hoogten tot extreme diepten.
  • Het voelt alsof jullie één front vormen, ook als je niet fysiek samen bent. Je kunt bijvoorbeeld het idee hebben dat je samen moet werken om iets te bereiken.
  • Je relatie duurt misschien niet voor altijd, maar de liefde blijft bestaan.

Wat is een sexual soulmate?

Maar soms stapt er ook iemand je leven in waarmee je op seksueel gebied zó connect dat het voelt alsof jullie (lichamen) voor elkaar gemaakt zijn. De chemie spat er van af, de lust en aantrekkingskracht zijn intens en alles past. Van de seks zelf tot het knuffelen in bed. Jullie voelen van elkaar aan wat je fijn vindt en wat werkt.

Er wordt geëxperimenteerd en openlijk gepraat over wat jullie fijn vinden. En toch zijn jullie niet per se verliefd op elkaar. Hoe kan dat? Kan je ook een seksuele zielsconnectie hebben met iemand?

Verschil tussen goede seks en een sexual soulmate

Ja, dat bestaat dus! Toch is er een wezenlijk verschil tussen een paar keer heerlijke seks met iemand en je échte sexual soulmate. Als je bang bent om uit te spreken hoe geweldig de seks tussen jullie is omdat de spanning en de magie er dan misschien af gaat, dan weet je meteen dat het niet je sexual soulmate is. De spanning en magie kan er namelijk niet vanaf als je je sexual soulmate hebt gevonden. Keer na keer blijft de seksuele connectie aanwezig.

Het gaat dus echt om de connectie tussen jullie. Zelfs met jullie kleding aan is er seksuele chemistry. En hoewel de connectie zo fysiek is, gaat de connectie tussen sexual soulmates dieper dan alleen het fysieke gedeelte. Je herkent de tekenen van een soulmate in zekere zin ook in je sexual soulmate, waardoor het voelt alsof álles klopt.

Meer lezen van The Sex Issue?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️