Eva Spigt
Eva Spigt Betere wereld 3 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

4 hotspots in Amsterdam met fijne vegan opties

Vegan eten, je kan er eigenlijk niet meer omheen en het heeft allang geen geitenwollensokken-imago meer. Amsterdam zit boordevol fantastische restaurants die heerlijke plantaardige gerechten serveren. Niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor het milieu. Wist je dat plantaardig eten zorgt voor minder ontbossing, lagere uitstoot van broeikasgassen en minder gebruik van water?

Wij zetten de leukste spots voor je op een rij, om gezellig te tafelen of een healthy juice af te halen.

1. Wild and the Moon

Wild and the Moon is meer dan een restaurant, het is een lifestyle movement gecreëerd door voedingsdeskundigen, natuurgeneeskundigen en chefs. Het concept is overgewaaid vanuit Parijs en in Amsterdam hebben ze al twee restaurants geopend, eentje op de Van Woustraat en de nieuwste locatie op de Zuidas.

Alle gerechten en sappen zijn gemaakt in Amsterdam, met groenten, fruit en superfoods die allemaal biologisch geteeld zijn. Just another vegan hotspot, denk je nu vast. Maar Wild and the Moon gaat een stapje verder. Afval wordt zoveel mogelijk gereduceerd, zo zijn plastic verpakkingen uit den boze.

Tijd voor een nieuwe tattoo? Overweeg dan deze vegan inkt

Ook wordt eten niet weggegooid maar aan het eind van de dag opgehaald door een extern bedrijf waardoor mensen voor een speciale prijs een ‘’surprise basket’’ kunnen kopen. Wild and the Moon heeft plannen om ook vestigingen te openen in Utrecht, Den Haag en Rotterdam. In de gaten houden dus deze wild tribe.

2. GREEN Gastrobar

Ook gespot op de Zuidas, de GREEN Gastrobar. De basis van het menu is plant-based maar gasten kunnen een stukje vlees of vis kiezen als bijgerecht. Het nieuwe restaurant van Peter Lute, die gewerkt heeft in sterrenrestaurants en in de gastronomie bekend staat als botanische chef, is het gewend om alles groots aan te pakken.

De GREEN gastrobar vind je op de bovenste twee verdiepingen van de groene woon- en werktoren VALLEY. Hier kom je niet alleen voor de gerechten waarbij je je vingers aflikt, maar eigenlijk ook voor het spectaculaire uitzicht. Voor de kerstdagen organiseren ze een sprookjesachtige lunch of diner, met uitzicht over de lichtjes zee van Amsterdam.

GREEN Gastrobar wordt ook wel een klimaatpositief restaurant genoemd en is een van de meest duurzame restaurants van Amsterdam. Dat komt door het gebruik van groen en de plantenbakken van het gebouw zijn dan ook voorzien van inheemse bomen en planten.

3. Vegan sushi bar

Ook zo’n fan van sushi maar wil je na het zien van Seaspiracy liever geen vis meer eten? Dan biedt de vegan sushi bar een top alternatief. Dit is hét sushi paradijs en ook het eerste vegan sushi restaurant dat geopend is in Nederland. Ze bestaan eigenlijk al sinds 2020 maar omdat hun gerechten net kleine kunstwerkjes zijn, veroveren ze nog steeds een plek in onze top 5.

Verwacht heerlijke sushi’s versierd met eetbare bloemen. Nogal Instagrammable maar vooral erg lekker.

4. The Meets

Dit is eens iets anders dan een clean witte tent met groene planten. The Meets is een kakofonie aan kleuren en gezellige velvet stoelen. De keuken is minstens zo kleurrijk, van traditionele Braziliaanse gerechten tot huisgemaakte tortellini. Ook serveren ze biologische en natuurlijke wijnen.

Goed nieuws: Chocomel, ‘De enige èchte’, komt met plantaardige variant

Heb je een echte meat lover mee? Daar heeft The Meets iets op bedacht: het menu bestaat namelijk voor 80 procent uit plantaardige gerechten en 20 procent dierlijk eten. Zo bieden ze voor ieder wat wils.

 

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️