Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws: Chocomel, ‘De enige èchte’, komt met plantaardige variant

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom delen we graag ook positief nieuws. Vandaag: Chocomel komt met een vegan variant.

Een perfect nu het winterseizoen bijna voor de deur staat.

Vegan chocolademelk

De guilty pleasure van velen wanneer het buiten ijskoud is, je ‘s avonds op de bank kruipt met een film en je dikke geiten wollen sokken aan: chocolademelk. Heerlijk die zoete chocolade smaak. Maar helaas was die tot voor kort niet geschikt voor vegans, want chocolademelk bevat immers zuivel.

Maar daar is inmiddels verandering ingekomen, want vanaf nu is de populaire chocolademelk van Chocomel ook verkrijgbaar in een plantaardige variant. We like!

Chocomel vegan
Bron: Chocomel

De ingrediënten

Goed, een plantaardige versie van de old school chocomel. Klinkt goed! Maar, wat zit er dan in die ‘chocolade’ melk? Hou je vast: de drank wordt ondermeer gemaakt van cashewnoot en erwt. What?

Dat klinkt misschien een beetje vreemd, want een erwt lijkt immers in de verste verte niet op chocolade, maar toch zal de smaak je verbazen. Want de drank proeft verrassend veel op de originele niet-vegan Chocomel.

World Vegan Day: waarom je wilt kiezen voor vegan eten

Om tot de perfecte smaak te komen, werd de drank met allerlei verschillende ingrediënten gemaakt en getest en steeds aan een heus smaakpanel voorgelegd. Wat bleek? De cashewnoot en erwt wonnen met vlag en wimpel. Overigens is de cashewnoot een populair ingredient bij het maken van een vervanger voor zuivel. Zo wordt het vaak gebruikt bij bij het maken van vegan kaas bijvoorbeeld.

Ben je benieuwd geworden? Sinds kort kun je de vegan variant van Chocomel vinden bij de online supermarkt Picnic en inmiddels gelukkig ook bij alle supermarkten.

Kijk, als dát geen warme winter wordt 😉

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️