Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 4 dec 2022
Leestijd: 5 minuten

Dé grote bewuste cadeaugids voor de feestdagen (voor anderen en jezelf)

Yes, de tijd van samenzijn en cadeaus is weer aangebroken, maar met het veranderende klimaat in het achterhoofd is het wel een fijn idee om je aankopen zo bewust mogelijk te doen. De consumptiemaatschappij is immers één van de voornaamste oorzaken van dat de aarde in een rap tempo opwarmt.

Hoe kun je cadeaus kopen voor je geliefden en zorgen dat de ecologische voetafdruk beperkt blijft? We presenteren de grote bewuste cadeaugids voor de feestdagen. Niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf!

Hoe fijn zou het zijn als een cadeau niet alleen de ontvanger, maar ook de wereld een stuk blijer maakt?

Duurzame cadeaugids

We schreven deze week al hoe het geven van cadeaus nóg gelukkiger maakt dan het ontvangen van cadeaus. Een goede reden om je geliefden ook deze feestdagen te laten zien hoeveel je om ze geeft.

https://www.bedrock.nl/duurzame-kerst-kerstcadeautjes/

Maar wat blijkt? Spullen kopen is ontzettend vervuilend. Door te stemmen met je portemonnee en deze vaker te sluiten dan te openen wat betreft spullen, kan je impact beperkt blijven. En áls je dan spullen koopt, koop ze dan omdat je ze nodig hebt. Het liefst ecologisch verantwoord en duurzaam. Vooral als het gaat om cadeaus.

Kleine, groene ondernemers

Promoot bijvoorbeeld jonge en duurzame merken door ze te zoeken en ze jouw stem te geven: jouw geld. Alleen kan het lastig zijn om die mooie, duurzame en met-liefde-gemaakte-producten van kleine, groene ondernemers te vinden. Daarom helpen we hen én jou graag een handje op weg.

Duurzame cadeaus voor meer biodiversiteit

Wil je een duurzaam cadeau geven dat direct bijdraagt aan biodiversiteit? Dan zit je met deze cadeautips goed:

 Voedselbosje

Jaarlijks vijftien smaken oogsten uit eigen tuin, terwijl de natuur het werk doet! Met dit voedselbosje van 4 m2 plant je twee heesters, drie bessenstruiken en een boel kruiden in je tuin.

Bommetje biodiversiteit

In dit doosje zitten naast een cadeaubon, een zakje bloemenzaden, en kaartjes om vlinders en bijen te herkennen. Zodat de gelukkige ontvanger straks weet wie er nectar zit te slurpen. Je kunt het doosje naar jezelf sturen, zodat je het persoonlijk kunt geven, of direct laten bezorgen.

Benieuwd naar meer groene cadeaus die bijdragen aan biodiversiteit? 5 groene cadeaus voor meer biodiversiteit en een mooiere wereld

Duurzame beauty cadeaus

Gun je dierbaren een heerlijk zen-moment met natuurlijke verzorgingsproducten; we hebben de mooiste natuurlijke, duurzame beautysets voor je uitgezocht van onze clean beauty-experts van Nourished.

Verwenpakket

Ben je op zoek zijn naar een alles-in-één verwenpakket waar alles in zit, dan is de Lilly Pilly Kit van Bondi Wash je allerbeste keus. Met deze giftset zul je alle vrouwen in je leven gelukkig maken.

Vegan make-up set

Geef je moeder, zusje, vriendin of zelfs oma die natural glow die zo gewild is met stijlvolle vegan make-up producten. We hebben er allemaal in ieder geval wel één in onze familie of vriendengroep die ontzettend gelukkig wordt van make-up. Voor deze echte make-up liefhebbers is de Eyes On You giftset een absolute winnaar.

https://www.bedrock.nl/kerstverlichting-duurzaam/

Skin care

We zijn al een tijdje fan van het huidverzorgingsmerk van Nederlandse bodem LABAREAUDe nieuwe lijn bestaat acht ontzettend fijne anti-aging producten, waaronder de cleaner tonic, toner en peel. Stuk voor stuk perfecte producten om je dagelijkse routine mee aan te vullen voor een gehydrateerde en volle huid. Altijd handig om te hebben óf om cadeau te geven.

Benieuwd naar meer duurzame beauty cadeaus voor de feestdagen? Dit is dé duurzame gift guide voor alle beauty lovers

https://www.instagram.com/p/Ch7LdZuIaMg/

Duurzame cadeaus voor in huis

Hoe fijn als je cadeau niet alleen duurzaam is, maar ook nog eens praktisch is en een lange tijd meegaat? Wil jij jezelf of een dierbare verwennen? Dan heb je hier een goede score mee:

Biologisch beddengoed van het Nederlandse merk Yumeko

Als er één ding is wat we onder kleine geluksmomentjes schalen, is het wel in een net opgemaakt bed kruipen. En dan natuurlijk het liefst in een bed dat is opgemaakt met biologisch linnen of katoenen beddengoed. Het Nederlandse merk Yumeko heeft een fairtrade beddengoed-collectie om U tegen te zeggen en komt in prachtige, zachte kleuren.

Zeg nou zelf: wat is een betere investering dan het slapen in een goed bed, onder fijn én duurzaam geproduceerd beddengoed? Precies, bijna niets. Daarnaast is het een lokaal bedrijf, en hoeft het beddengoed dus niet van ver te komen. Win-win! Precies wat je duurzame hartje begeert.

Offline time met Stolp

Wie ook weleens snakt naar telefoon break, maar het lastig vindt om de telefoon ook daadwerkelijk weg te leggen, heeft waarschijnlijk ontzettend baat bij de gloednieuwe designtool Stolp. De Antwerpse start-up kwam met een gadget die helpt bij het afsluiten van de digitale buitenwereld.

Zodra je je telefoon in de Stolp legt, wordt elk signaal geblokkeerd. Dus geen berichten, push-meldingen of ongewenste telefoontjes. Het doel? Pure gemoedsrust, ononderbroken focus en gezellig kletsen zonder geping op de achtergrond.

Dopper

Natuurlijk kan ook de Dopper Insulated water (of thee!) fles niet ontbreken aan het lijstje met duurzame cadeaus. Een perfect kerstcadeau voor jezelf of een ander, want hij is duurzaam geproduceerd en ontworpen om jarenlang mee te gaan. Wist je dat het je drank maar liefst negen uur warm houdt? Handig voor de koude winterdagen die op komst zijn.

Mindful kerstcadeau

Een cadeau kun je geven in tastbare vorm, maar natuurlijk ook als ervaring. Is je geliefde, familielid of misschien wel jijzelf toe aan een rustigere tijd? Een plek om op te laden? Dan is een paar dagen opladen bij vrijhaven ZWIER in Vinkeveen hét ultieme kerstcadeau.

In een tiny house slapen langs het meer, bootjes varen, offline tijd, mindful wandelen en héérlijk eten. Wie heeft daar nu geen behoefte aan?

Merry Green Christmas!

Hoe overleef ik… de ongemakkelijke vragen tijdens kerst met de familie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️