Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 22 nov 2020
Leestijd: 5 minuten

Een ode aan kleine geluksmomentjes: de gelukjes van de Bedrock-redactie

De zoektocht naar geluk lijkt soms eindeloos. Maar toch zit geluk ‘m vaak in de kleine dingen van het leven. En daar zouden we bést eens wat vaker bij stil mogen staan als je het ons vraagt. Daarom kleine geluksmomentjes van de Bedrock-redactie die jouw dag hopelijk ook een beetje mooier maken!

Duurzaam geluk zit ‘m in algehele tevredenheid en rust, leerden we onlangs nog van gelukspsycholoog Josje Smeets. Maar, vergeet vooral niet de kleine dingen van het leven niet. Want oh, wat kunnen we óntzettend gelukkig worden van deze ogenschijnlijke kleine geluksmomentjes.

Lisanne, coördinator

Er is geen betere manier om je dag te starten dan door op te schrijven waar je gister allemaal dankbaar voor was. Een instant moodbooster en daardoor absoluut één van m’n geluksmomentjes. Het geluksmoment dat volgt, is een wandeling van 20 minuten.

Ook als ik druk ben in m’n hoofd of even nergens zin in heb, is dat precies de mentale pleister die ik nodig heb. Geluksmoment nummer 3 is koffie (en dan het liefst met een stukje chocolade). Cliché, maar ik kan echt genieten van die warme kop in m’n handen. Een moment van rust en van verwennerij – en ja, dat zijn absoluut twee ingrediënten voor geluk.

Vind je vast ook leuk: Waarom je het grote geluk nooit in de toekomst vindt

Aan het einde van de dag neem ik dan plaats op m’n yogamat, m’n volgende geluksmoment waarin ik m’n lichaam voorzie van de nodige beweging en tot rust kom door goed te ademen.

En het grote bonuspunt dat hieraan vastkleeft: je gaat er zó lekker door slapen! En ook dat maakt je dan weer gelukkig.

Winnie, editor 

De quarantaine heeft mij echt doen inzien hoe belangrijk het is om kleine gelukjes te koesteren. Want hoewel ik mijn collega’s op kantoor mis, is er thuis zóveel om blij van te worden!

In je pyjama ontbijten met je huisgenoot zonder dat je gehaast naar werk moet vertrekken, een take-away koffie halen bij de koffiebar om de hoek, tussendoor een paar yogaposes aannemen zonder dat je raar aangekeken wordt,…

Must read: Dit is waarom de herfst júíst mijn favoriete seizoen is

Maar het allergrootste geluksmoment? Dat is wanneer het ’s avonds donker wordt, de kaarsen aangaan en ik na een warme douche op de bank kan ploffen met een kom hete soep. Daarbij mijn schetsboek of een inspirerende film en het verhaal is compleet.

Jeroen, redactiestagiair

Mijn geluksmomentjes komen door af en toe even uit het dagelijkse leventje te stappen en te beseffen hoe bijzonder doodnormale zaken zijn. Hoe fijn is het om frisse lucht in te ademen, kleuren te kunnen zien of iets warms te voelen.

Met zoveel dingen heb ik geluk, terwijl ik ze te vaak voor lief neem. Maar af en toe komt even dat besefmomentje; hoe bijzonder alles eigenlijk is. Dat kan me heel gelukkig maken.

Tessa, editor 

Ik geloof erg in je eigen geluksmomentjes creëren. Het mag dan misschien een beetje vroeg zijn voor kerstversiering, als ik de fairy lights die momenteel aan mijn plafond hangen in het stopcontact steek en nip aan mijn net vers gezette koffie, ervaar ik elke ochtend weer een geluksmomentje.

Later op de dag is een rondje hardlopen voor mij de ultieme moodbooster. Even die hartslag omhoog, de natuur in en iedereen groeten die je tegenkomt. Als de zon dan ook nog eens op mijn gezicht schijnt op een mooie herfstdag, is mijn geluk helemaal compleet.

Sinds de pandemie uitbrak en we veel meer thuis zitten, heb ik echt geleerd het geluk veel meer in de kleine dingen te vinden: een geurkaars, een warme chocomel of even creatief bezig zijn. Ik mis verre reizen, grote feesten en fancy diners natuurlijk wel, maar ik heb ze niet nodig om gelukkig te zijn.

Rosa, chef content 

Het grappige is dat het bij mij vaak júíst de kleine dingen zijn die mijn hart sneller laten kloppen. Natuurlijk, een geweldige baan vinden of een nieuw huis, een mooie reis maken ben ik ontzettend dankbaar voor. Maar nóg gelukkiger kan ik worden van simpele momentjes als met mijn vrienden of familie borrelen. Olijfjes, kaasjes een glaasje (natuur)wijn. Zo simpel, maar zo waardevol.

Ook lezen: Waarom natuur een mens zo gelukkig maakt

Hetzelfde geldt wanneer ik een coffee to go wil halen en een (goede!) filterkoffie vind. Wat kan ik daar van genieten. Maar het aller-aller-aller-gelukkigst kan ik worden wanneer ik in de natuur ben. Een wandeling door de heuvels, over het strand of over kliffen (tja, dat is en blijft een stuk leuker dan lopen in een plat bos als je ‘t mij vraagt), zonder veel mensen om me heen. Nóg beter wordt het als er een hondje bij is.

Dat zijn ook meteen de momenten dat ik me het meest ‘mezelf’ en in-het-nu voel en niet ben afgeleid door piekergedachten of een rinkelende telefoon. Oké dan nog één laatste geluksmomentje: een gezellig gedekte tafel (placemats op tafel is een must) en als het even kan: mijn vrienden eromheen. Blijer kun je me niet krijgen.

Laura, designstagiair

Make-up op doen: dit is echt een moment dat ik op mezelf gefocust bent. Het kan een snelle natuurlijke look zijn of een glam look met grote eyeliner en vele blauwe oogschaduw. Na dat ik klaar ben met je make-up look voel ik me altijd wat frisser en wat gemotiveerder.

Kroelen met mijn hond: of het nou een lange stressvolle dag was of juist een relaxed kort dagje, het knuffelen met mijn hond maakt mijn dag altijd een stukje beter.

Nog meer redenen om dankbaar te zijn:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Een ode aan kleine geluksmomentjes: de gelukjes van de Bedrock-redactie
Sluiten