Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 7 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze boomhut in de jungle van Brazilië is geïnspireerd op een yogapose

Geregeld dromen we even helemaal weg bij huizen waarvan je haast niet kan geloven dat ze echt bestaan. Net zoals Casa Trikona: een hut in de Braziliaanse jungle die deels werd gebouwd van bamboe en qua architectuur werd geïnspireerd op een yogapose. Kijk je mee?

Yup, dat lees je goed. Het optrekje werd door het architectenbureau Atelier Marko Brajovic’s ontworpen met de yogapose Trikonasana – ofwel de triangle pose – als inspiratiebron.

Casa Trikona

De boomhut werd enkel gebouwd van natuurlijk materialen, waaronder het sterke en natuurlijke materiaal bamboe en bestaat uit maar liefst 3 verdiepingen. Casa Trikona is in totaal 120 vierkante meter groot en oogt eindeloos ruimtelijk.

Wildplukken in Nederland? In deze 3 steden pluk je voedsel uit de natuur

Naast bamboe werd de boomhut ook gebouwd van eucalyptus en dennenboom. Het bamboe werd vooral gebruikt om de keuken en andere mooie hekjes mee af te werken en de vloeren te leggen. En eerlijk is eerlijk: het eindresultaat is zéker om over naar huis te schrijven.

Verder werden er stenen uit de buurt gebruikt om muurtjes te bouwen en het natuurlijke materiaal rammed earth voor het bouwen van de binnenmuren van het huis en de vloer.

bamboe boomhut yoga brazilie
Bron: Gustavo Uemura

De begane grond functioneert momenteel als slaapkamer en is door de driehoeksvorm heerlijk ruim opgezet. Je kunt het huis voor allerlei doeleinden gebruiken, omdat het zo open en weids is ontworpen: om in te slapen, ceremonies in te houden of retreats in te organiseren. We like!

Yogapose als huis

“Trikona House’s inspiration appeared to me during one yoga session, and the architectural structure is based on a triangular repetition system,” aldus Brajovic’s over de hoekige structuur van zijn ontwerp.

De helende kracht van jezelf terugtrekken in de natuur

En waarom ook niet? De boomhut ligt pal in de jungle en door de open muren (lees: geen muren) bevind je je letterlijk ín het woud.

bamboe boomhut yoga brazilie
Bron: Gustavo Uemura

Duurzaam bouwen

Wat het project wat ons betreft nog toffer maakt, is niet alleen dat het geheel in de stijl van de omgeving en in harmonie met de natuur is gebouwd; er is geen fossiele brandstof gebruikt bij het bouwen.

Al het materiaal komt uit een straal van 50 kilometer, net zoals het bouwteam dat lokaal werd uitgezocht. Met andere woorden: de uitstoot om het huis neer te zetten, was bijna nihil. Plus werkgelegenheid voor de lokale bevolking.

Kijk, dát soort vakantie-optrekjes zien wij nou graag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️