Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 1 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

De vegan én duurzame hotspots van Parijs

Weekendje Parijs op de planning staan? In de stad van de liefde en haute couture scoor je geheid heerlijke Franse wijnen, Franse kaasjes en struikel je over de patisseries. Maar waar vind je de vegan cafeetjes en must visit vintage stores?

Onlangs bezocht onze redactie de Franse hoofdstad en deelt met liefde de vegan hotspots van Parijs én de duurzame winkels waar je als good doer zéker even langs wilt wippen.

Vegan hotspots van Parijs

Het aanbod aan vegan friendly restaurants en cafés is (gelukkig) in de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Het kost misschien wat voorbereiding, maar als vega(n) overleef je een weekend Parijs meer dan prima.

Wie een bezoekje brengt aan Parijs, wil naast de verplichte culturele bezienswaardigheden ook een bezoekje brengen aan één van deze vega(n) must visits. 

1. Aujourdhui Demai

Een toffe concept store die geheel gebaseerd is op plantaardige producten. Producten inderdaad, want Aujourdhui Demai is een concept store. Naast een vegan menukaart, kun je er ook terecht voor slow fashion, duurzame accessoires en haal je er je bio-boodschappen. Hoe tof?

In het bij behorende cafeetjes scoor je er gebakjes (when you are in Paris…) en héél veel taartjes. Ook voor andere snacks, zoals een vegan hotdog ben je hier aan het juiste adres.

2. L’As du Fallafel 

Wie zin heeft in een goede, maar dan ook écht een goede falafel, wil zeker een bezoekje brengen aan L’As du Fallafel. Het simpel-ogende falafel-zaakje in de prachtige wijk Le Marais serveert namelijk de beste falafels in town. Dat is ook te zien aan de lange rij die er staat, om er het bekende broodje falafel af te halen.

De tofste en meeste duurzame hotspots van Barcelona

Tip: vooral de weekenden zijn hartstikke druk, dus heb je de kans om op vrijdag of maandag langs te gaan? Dan bespaar je jezelf het wachten in de rij. Alhoewel, het is het wachten meer dan waard!

3. Le potager de Charlotte

Wie vooral in Parijs is om te genieten van de Franse keuken, hoeft als vegan gelukkig niet achter te blijven. Inmiddels telt Parijs namelijk verschillende bistro’s die de Franse kaart serveren, maar dan geheel plantaardig. Zoals bij Le potager de Charlotte, waar prachtige vegan gerechten worden geserveerd. Vegan én hoge kwaliteit eten, kijk dát zien we graag.

4. BrEAThe

Even géén zin in de typisch Franse keuken, ga dan eens langs bij BrEAThe. Het vegan restaurant serveert veel Aziatisch geïnspireerde tapas, zoals tempura, gyoza’s, gebakken rijst, maar ook vegan burgertjes. We like!

5. Vintage winkels

Wie eens even niet langs de modehuizen wilt gaan, maar klassieke tijdloze vintage wilt scoren, komt in Parijs zeker aan z’n trekken. De stad barst namelijk van de mooie vintage winkels waar tweedehands kleding van kwaliteit wordt verkocht. Want wie zegt dat je alles nieuw moet kopen om er goed uit te zien? Er is al zoveel moois gemaakt.

Een paar vintage winkels om langs te gaan: de bekende Kilo Shop, Vintage Bar, Free’p’Star (vergeet de beneden verdieping niet) en Kiliwatch. 

En natuurlijk vergeet niet langs één van de heerlijke barretjes met natuurwijnen te gaan. Zin in een kaasje? Ga dan bij de vegan conceptstore Aujourdhui Demain langs voor vegan kazen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️