Margje Hoogland
Margje Hoogland Reizen 29 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

De tofste en meeste duurzame hotspots van Barcelona

Weekendje Barcelona op de planning? Sla dan de bekende (fast fashion) modeketens en restaurants liever over, maar breng eens een bezoekje aan deze bewuste hotspots in Barcelona. In deze vegan restaurants en cafés eet je zo lekker, dat je de jamon iberico echt niet mist.

1. Chennai Masala Dosa

De eerste van de hotspots in Barcelona is het enige restaurant in de stad dat gespecialiseerd is in Zuid-Indiase gerechten. Niet alles is vega, maar ze hebben tal van veganistische en vegetarische opties. Alles wordt in eigen huis en met veel liefde gemaakt. Dat proef je!

Adres: Carrer de Galileu 326 (Les Corts)

2. Fat Veggies

Dit restaurant is een paradijs voor elke vegetariër. Ze zijn innovatief en maken super lekkere gerechten die je niet snel zult vergeten. Ze fermenteren en pekelen ook eigen producten, dus die moet je zeker proberen. Een ware sensatie voor je smaakpapillen.

Adres: C/ Parijs 168 (Eixample).

3. La Branqueta

Weinigen weten van dit Japanse café, dat betaalbare vegetarische en veganistische gerechten op de menukaart heeft. Het is klein maar fijn en echt heel lekker. Zeker de moeite waard, alleen al omdat de Japanse keuken bekend staat om zijn artsy gerechten.

Adres: Carrer Marià Cubí 13 bis (Sarria-Sant Gervasi).

4. Quinoa Bar

Quinoa Bar is een echte hotspot in Barcelona. Het is een klein vegetarisch en veganistisch plekje in Gracia. Hier eet je goed, eerlijk en vers en de keuze is reuze. Van quinoa burgers tot vegan Banh Mi en van verse smoothies tot vegan carrot cake. Na het eten kun je prima nog even in deze wijk blijven hangen, je vindt er namelijk ook veel leuke vintage en duurzame winkels.

Adres: Travessera de Gràcia 203 (Gracia)

5. Vegan Junk Food Bar

De Vegan Junk Food Bar vind je niet alleen in Amsterdam, maar ook in Barcelona. Perfect voor als je zin het in een snack, maar liever geen croquetas de jamon eet.

Deze plek is groot en het interieur is instagrammable, en voor liever buiten zit hebben ze ook een paar tafels buiten. Het menu staat vol met de lekkere dingen, zoals nacho’s, quesadilla, truffelpizza, shoarma, “ribs”, verschillende burgers, fish and chips en nog veel meer. En dat allemaal plantaardig.

Adres: C/ de Manresa 4 (El Born)

6. Roots & Rolls

Dit prachtige restaurant springt er echt uit. Ze serveren kleurrijke plantaardige Aziatische gerechten, met een groot scala aan sushi – allemaal glutenvrij. Mis vooral ook hun bloemkoolpopcorn en de gyozas niet, daar wil je je vingers bij opeten.

Adres: Carrer del Consell de Cent 401 (Eixample)

7. Veggie Garden

Volledig veganistisch met Indiase en fusiongerechten zoals tapas, hamburgers, salades en sandwiches. Ze laten zich inspireren door een mengelmoes van culturen, vooral door Nepal en de omringende landen, maar ook door de Europese Mediterrane keuken. Vet lekker!

Adres: Carrer dels Àngels 3 (Raval) en Gran Via de les Corts Catalanes 602 (Eixample).

8. Honest Greens

Het eten bij Honest Greens is verslavend lekker. Ook is het heel innovatief en de restaurants zijn mooi en relaxed. Ook hier is niet alles vegan, maar de keuze is reuze. Van hapjes om te delen tot salades die je helemaal zelf samen kunt stellen. En allerlei soorten cake.

Adres: Rambla de Catalunya 3 en Pla de Palau 11 (El Born)

9. Quiote Mezcaleria

Een van de lekkerste Mexicaanse restaurants en daarom een met recht in dit lijstje met hotspots in Barcelona, met super lekkere goede vegetarische en veganistische opties. Denk aan veganistische taco’s, ceviches, gegrilde groenten en nog veel meer. Combineer ze met een heerlijke mezcal margarita!

Adres: C/ Calabrië 98 (Sant Antoni).

Nog een tip: heb je zin in een echte Italiaanse pizza? Bij Maramaia in de wijk Garcia eet je pizza zoals di mama ze maakt, maar dan met vegan kaas. Echt heel lekker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️