Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Partner 30 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit jaar groeit er een boom voor iedere kilometer die voor jouw kerstpakket wordt gereden

Waarschijnlijk ben jij er nog totaal niet mee bezig, maar achter de schermen werkt men al volop om jou  een leuk kerstpakket te bezorgen. En dit jaar gaat de gedachte ook uit naar het milieu. Een mooie kerstgedachte dus.

Jouw kerstpakket gecompenseerd

Wat gaat er dan gebeuren? Om alle kerstpakketten op tijd te bezorgen, worden er straks natuurlijk heel veel kilometers afgelegd door bezorgdiensten. Bij Kerstpakkettenplaza gaat men die verreden kilometers compenseren met bomen. Voor iedere kilometer die wordt gereden voor jouw kerstpakket wordt ergens in ons land – of in het buitenland – een boom geplant.

Bomen zijn ontzettend belangrijk voor mensen en dieren. Ze zuiveren de lucht die we inademen, filteren ons drinkwater en bieden leefruimte aan talloze dieren. Helaas verdwijnen er ieder jaar wereldwijd ongeveer tien miljard bomen, mede doordat wij ze nodig hebben om producten van te maken.

Kerstpakkettenplaza trekt zich het lot van de bomen aan en steunt daarom de stichting Trees for All. Die houdt zich bezig met het beschermen van bomen overal op aarde en het herstellen van bossen. En daar helpt het planten van bomen voor alle gereden kilometers natuurlijk goed bij.  Kerstpakkettenplaza gaat bijhouden hoeveel kilometers bezorgers afleggen om al die pakketjes bij de mensen thuis af te leveren. En dat aantal kilometers wordt omgezet in bomen die overal ter wereld worden neergezet.

Kerstpakket razend populair

Dat er een flink aantal kilometers gereden gaat worden – en er dus veel bomen geplant worden – komt doordat het oude vertrouwde kerstpakket populairder is dan ooit, zo merkt men dat bij Kerstpakkettenplaza. “De verrassing, het niet weten wat er in die doos zit en het uitpakken worden als zoveel leuker ervaren dan het krijgen van geld”, laat een medewerker van het bedrijf weten. “Zowel ontvangers als degenen die het pakket samenstellen en geven, hebben er veel meer plezier van.”

En omdat Kerstpakkettenplaza erg veel waarde hecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, geeft men voor ieder kerstpakket iets terug aan de natuur. Dat gebeurt dus in de vorm van financiële steun aan Trees for All. Die stichting plant jaarlijks tientallen hectares bos.

Lokale bevolking

Bij de buitenlandse bosprojecten werkt de lokale bevolking mee. Hierdoor gaat het inkomen van de boeren daar omhoog. Bovendien is die werkwijze beter voor de bescherming van de tropische bossen.

Landen waar Trees for All al projecten heeft afgerond zijn de Filipijnen, Maleisië en Mali. Daarnaast zijn ook enkele projecten afgerond in Nederland, in onder andere de Flevopolder, het Venneperhout en Bentwoud. Op dit moment is Trees for All bezig met projecten in Costa Rica, Oeganda, Bolivia en in Nederland (Bieslandse en Waalse bos).

Weet dus dat als jij je kerstpakket uitpakt, ergens een boom zal gaan groeien. En dat is meer dan een goed doel, dat is namelijk een noodzakelijk doel.

In samenwerking met Kerstpakkettenplaza

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️