Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Voeding 17 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Bonnie Arnhem: een knus café waar je moet zijn voor heerlijke vegan taart en lunch

Bij Bedrock zijn we niet alleen bezig met een bewust leven, maar ook met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook genieten van lekker eten, drinken en samenzijn bij. Daarom delen we regelmatig de fijnste hotspots met een Bedrock-randje. En laten we nou net al een tijdje fan zijn van Bonnie Arnhem, een ‘little coffee café’ in het centrum van de Gelderlandse stad.

Bonnie zit er nu ruim een halfjaar, maar is allang een begrip voor iedereen in Arnhem die van vegan – of gewoon lekker – eten houdt. Het café is vrij klein, maar heeft meerdere leuke hoekjes waar je urenlang zou kunnen kletsen met koffie en taart, lezen in één van de tijdschriften die er liggen of misschien zelfs even flexwerken.

Het menu bij Bonnie Arnhem

Op de menukaart van Bonnie staat ‘niets wat een gezicht heeft gehad’ – oftewel, al het eten is helemaal plantaardig. Je kunt er terecht voor all day breakfast, lunch of taart, maar net waar je zin in hebt. Eigenaresse Valesca Florijn wilde een koffietent neerzetten waar alles ‘toevallig’ vegan is: je moet er gewoon goed kunnen eten, zonder dat je merkt dat er geen koemelk in je koffie zit en geen vlees in je burger.

Dit vind je misschien ook interessant: De lekkerste vegan burgers van Amsterdam

Het bananenbrood is er bijvoorbeeld heerlijk, maar ook de wafels met vegan lemon curd, de Bonnie burger en de vegan BLT (‘Bonnie, lettuce & tomato’) met tempeh zijn aanraders. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de chocolate chip cookies, de vegan snickers en de carrot cake.

Daarbij serveert Bonnie ‘specialty coffee’ van Amsterdamse koffiebrander Rum Baba – en lekker dat die is! Maar je kunt er uiteraard ook terecht voor bio-limonade, kombucha of een biertje of wijntje aan het eind van de middag (of ‘s ochtends, als je dat graag wilt).

En alsof goede koffie en goed vegan eten nog niet genoeg waren, is ook het interieur van Bonnie heel fijn. Veel planten, toffe houten stoeltjes en wat geometrische vormen geven het café helemaal de moderne doch knusse uitstraling waarin we ons zo thuisvoelen. Op één van de muren staat bovendien ‘neem de tijd voor wat je doet, er is geen tempo waarop leven moet’ – en dat is een vrij goede indicator van de relaxte sfeer die er hangt. Zeker een bezoekje waard als je eens in Arnhem bent!

Het adres van Bonnie Arnhem

Nieuwstad 2
6811 BL Arnhem

Het café is op woensdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur en van donderdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar geluk en probeer je je quarterlifecrisis zonder al te veel kleedscheuren door te komen? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de eerste aflevering expert en gelukspsycholoog Josje Smeets.

Spoiler: ze vertelt waar geluk allemaal mee samenhangt en wat je vooral wel en níét wilt doen. Luister je mee?

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Meer fijne vegan hotspots:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bonnie Arnhem: een knus café waar je moet zijn voor heerlijke vegan taart en lunch
Sluiten