Marloes Graat
Marloes Graat Nieuws 9 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

No joke: je kunt zometeen een vegan gekookt eitje eten (en dat wil je)

Een vegan alternatief voor een gekookt eitje, yes het gaat ein-de-lijk gebeuren! Eieren zijn, na kaas toch wel een van de meest genoemde producten die vegans missen qua smaak en structuur. De Amerikaanse startup Crafty Counter brengt hier binnenkort verandering in: ze lanceren ready to eat vegan gekookte eitjes: Wundereggs.

Een gekookt ei eten als vegan, gaat dat binnenkort echt een mogelijkheid worden?

Een vegan gekookt ei: hoe dan?

Als het aan het Amerikaanse bedrijf Crafty Counter ligt wel. Zij hebben een vegan gekookt ei ontwikkeld dat dit najaar te koop zal zijn in de Verenigde Staten. De gekookte vegan eieren, Wundereggs genaamd, zijn gemaakt van cashewnoten, amandelen, probiotica, kokosmelk, agar agar, gist, kurkuma en zwarte peper, Himalaya zout.

Vega Vrijdag: zelf vegan eiersalade maken van pasta en kikkererwten

Hema Reddy, oprichter van Crafty Counter vertelt op FoodNavigatorUSA: “Ik wilde dat de ingrediëntenlijst van mijn vegan eieren te begrijpen én uit te spreken is voor iedereen.” Dat klinkt als een veelbelovend vegan alternatief: niet alleen lekker, maar ook nog eens voedzaam.

Een voedzaam alternatief voor een gekookt ei

Reddy legt ook uit waarom ze is begonnen met dit uitdagende doel van het ontwikkelen van een vegan gekookt ei: “Ik ben dol op eieren, maar ik kon het niet langer rechtvaardigen om te ze te kopen, nadat ik had gehoord over de wreedheid in de eieren en kippenindustrie.”

“Ik wilde een gekookt ei maken dat mijn kinderen mee naar school konden nemen als tussendoortje, of dat het in plakjes kan worden gesneden en en op een broodje kan worden gedaan. Avocado toast met een gekookt eitje is mijn favoriete ontbijt.”

En dat is dus gelukt! Crafty Counter gebruikt een gepatenteerde verwerkingsmethode onder hoge druk, die de eieren een lange houdbaarheidsdatum geven: tussen de 90 en 120 dagen als ze worden bewaard in de koelkast.

Vegan gekookt ei 2.0

Reddy geeft ook aan dat nieuwere versies van de gekookte eitjes steeds meer vergelijkbare voedingsstoffen zullen gaan bevatten net zoals originele gekookte eieren.

5 x de beste vegan kaas: kaas zonder koemelk bestaat

“De eerste vegan gekookte eitjes die verkocht worden zijn gemaakt van cashewnoten en amandelen, maar voor latere versies kunnen ook erwten als basis gebruiken,” vertelt de onderneemster.

De Wundereggs zijn op dit moment alleen nog verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar het kan nooit lang duren voordat ze ook naar Europa gaan uitbreiden. Wij kunnen niet wachten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️