Vega Vrijdag: pasta met bloemkool en walnoten

Ben je moe van de werkweek en heb je geen zin om vanavond lang in de keuken te staan? Pizza bestellen is natuurlijk altijd een optie, maar je kunt ook met een klein beetje moeite zelf iets maken. Zoek dan niet verder! Deze pasta met bloemkool en walnoten van Culy is simpel, snel klaar en toch bijzonder.

Je hakt de bloemkool fijn in een keukenmachine, bakt ‘m met heerlijke smaakmakers en mengt ‘m daarna door de orechiette of schelpjespasta. Houd je niet van walnoten? Tip: hazelnoten en bloemkool is ook een topcombi.

Van dit recept maak je makkelijk een grotere hoeveelheid voor veel personen. Houd er dan wel rekening mee dat je óf een hele grote pan nodig hebt (zowel voor de bloemkool als voor de pasta), of het mengsel over meerdere pannen moet verdelen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram orechiette, tofette of schelpjespasta
  • 700 gram bloemkool
  • 65 gram walnoten
  • 60 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 eetlepels geraspte citroenschil
  • 1 theelepel gedroogde chili
  • Geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino, naar smaak
  • Zout & peper

Zo maak je de vegetarische pasta met bloemkool:

Hak de bloemkoolroosjes samen met de walnoten fijn in een keukenmachine. Hak ook de knoflook fijn. Verhit een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op medium vuur, voeg de olijfolie toe (het lijkt veel, maar je hebt het allemaal nodig!) en doe de gehakte bloemkool in de pan.

Voeg ook de gehakte knoflook, oregano, geraspte citroenschil, chilipeper en zout en peper toe. Bak het mengsel in ongeveer 15 minuten goudbruin. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking; gebruik ruim zout in het water.

Giet de pasta helemaal af en meng ‘m met de gebakken bloemkool. Bestrooi met geraspte kaas en eventueel nog wat extra oregano. Eet smakelijk!

Meer lekkere vegetarische recepten

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ gratis kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: pasta met bloemkool en walnoten
Sluiten