Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Voeding 12 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Vega Vrijdag: open lasagne met paddenstoelen, groene kruiden en pijnboompitjes

Vega recepten waarbij je op geen énkele manier vlees of vis mist: we <3 them. Dit recept – van ons culinaire zusje Culy – is er zo eentje. Deze vegetarische lasagne met paddenstoelen, groene kruiden en pijnboompitjes is zo’n typisch recept waarmee je zelfs de meest hardnekkige vleesliefhebbers overtuigt dat vega gerechten écht niet inboeten op smaak. 

Voor dit gerecht heb je een flinke hoeveelheid groene kruiden nodig. Tip: koop je kruiden (en meteen ook je groenten) bij de Turkse winkel of op de markt in plaats van in de reguliere supermarkt, daar worden ze namelijk (meestal) zonder plastic verpakt.

Open lasagne voor vega vrijdag
Bron: Culy

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 dl witte wijn
  • 5 dl groentebouillon
  • 2 dl room
  • Zeste van 1 citroen
  • 400 gram paddenstoelen (een mix, of paddenstoelen uit het seizoen)
  • Flinke klont boter
  • 400 gram lasagnevellen, door midden gebroken
  • Handje pijnboompitten, geroosterd
  • Blokje Parmezaanse kaas
  • Zout & Peper

Voor de groene kruiden

  • Handje basilicumblaadjes
  • Handje peterselie
  • Scheutje olijfolie
  • Kneepje citroensap
open lasagne met paddenstoelen voor vega vrijdag
Bron: Culy

Zo maak je de open lasagne met paddenstoelen

Maak eerst het mengsel van groene kruiden. Doe daarvoor alle ingrediënten in een vijzel en stamp de blaadjes grof.

Kook de sjalot, wijn en bouillon in een pan en breng aan de kook. Voeg de room en de citroenzeste toe en breng op smaak met zout en peper. Gebruik dit mengsel om de gehalveerde lasagnevellen in te koken.

Bak (terwijl de lasagne kookt) de paddenstoelen in een pan met een flinke klont boter en breng op smaak met zout en peper.

Tip: laat sommige paddenstoelen in hun geheel en hak andere paddenstoelen juist fijn, dat geeft een leuk effect.

Serveer de pasta in een diep bord, schep er een flinke schep van de paddenstoelen bij en lepel er wat van de groene kruiden en de pijnboompitjes bij.

Rasp er vlak voor serveren nog wat verse Parmezaanse kaas over. Enjoy!

Meer vegetarische recepten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️