Vega Vrijdag: open lasagne met paddenstoelen, groene kruiden en pijnboompitjes

Vega recepten waarbij je op geen ├ęnkele manier vlees of vis mist: we <3 them. Dit recept – van ons culinaire zusje Culy – is er zo eentje. Deze vegetarische lasagne met paddenstoelen, groene kruiden en pijnboompitjes is zo’n typisch recept waarmee je zelfs de meest hardnekkige vleesliefhebbers overtuigt dat vega gerechten ├ęcht niet inboeten op smaak.┬á

Voor dit gerecht heb je een flinke hoeveelheid groene kruiden nodig. Tip: koop je kruiden (en meteen ook je groenten) bij de Turkse winkel of op de markt in plaats van in de reguliere supermarkt, daar worden ze namelijk (meestal) zonder plastic verpakt.

Nog meer tips om plastic afval uit te sparen? Deze zero waste tips helpen je op weg

Open lasagne voor vega vrijdag
Bron: Culy

Ingredi├źnten voor 4 personen

  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 dl witte wijn
  • 5 dl groentebouillon
  • 2 dl room
  • Zeste van 1 citroen
  • 400 gram paddenstoelen (een mix, of paddenstoelen uit het seizoen)
  • Flinke klont boter
  • 400 gram lasagnevellen, door midden gebroken
  • Handje pijnboompitten, geroosterd
  • Blokje Parmezaanse kaas
  • Zout & Peper

Voor de groene kruiden

  • Handje basilicumblaadjes
  • Handje peterselie
  • Scheutje olijfolie
  • Kneepje citroensap
open lasagne met paddenstoelen voor vega vrijdag
Bron: Culy

Zo maak je de open lasagne met paddenstoelen

Maak eerst het mengsel van groene kruiden. Doe daarvoor alle ingredi├źnten in een vijzel en stamp de blaadjes grof.

Kook de sjalot, wijn en bouillon in een pan en breng aan de kook. Voeg de room en de citroenzeste toe en breng op smaak met zout en peper. Gebruik dit mengsel om de gehalveerde lasagnevellen in te koken.

Bak (terwijl de lasagne kookt) de paddenstoelen in een pan met een flinke klont boter en breng op smaak met zout en peper.

Tip: laat sommige paddenstoelen in hun geheel en hak andere paddenstoelen juist fijn, dat geeft een leuk effect.

Serveer de pasta in een diep bord, schep er een flinke schep van de paddenstoelen bij en lepel er wat van de groene kruiden en de pijnboompitjes bij.

Rasp er vlak voor serveren nog wat verse Parmezaanse kaas over. Enjoy!

Meer vegetarische recepten?

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox ­čĹç

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: open lasagne met paddenstoelen, groene kruiden en pijnboompitjes
Sluiten