Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Voeding 8 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Vega Vrijdag: gezonde vegan Bounty’s met pure chocolade

Trek in een tussendoortje, maar wil je toch niet weer naar de koekjes grijpen? Deze gezonde vegan Bounty’s van Culy zijn je redding! Ook als je eigenlijk diep ongelukkig wordt van ‘gezonde recepten’, want ze geven zelfs de grootste chocoholic voldoening.

Helemaal fijn: het is ook nog eens een heel makkelijk recept, dat je zelfs met kinderen zou kunnen maken.

Ingrediënten voor een stapel vegan Bounty’s:

  • 200 gram kokoscrème (in een blok)
  • 150 gram geraspte kokos, ongezoet
  • 6 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1,5 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 200 gram pure chocolade van 85% (maar iets minder kan ook)
Afbeelding van gezonde vegan bounty's recept 2

Zo maak je de gezonde vegan Bounty’s:

Maak het blok kokoscrème zachter door het in de verpakking in een bakje met warm water te leggen. Masseer de crème tot ‘ie zacht en hanteerbaar is. Meng de kokoscrème met de kokosolie, het vanille-extract, de agavesiroop en het zout. Roer er daarna de geraspte kokos doorheen tot het goedje een vaste consistentie heeft. Maak het mengsel iets zachter door voorzichtig 2 tot 3 eetlepels water toe te voegen.

Bekleed een vierkante vorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier en verdeel de vulling voor de Bounty’s gelijkmatig over de vorm. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Zet een uur in de koelkast.

Haal de kokos uit de koelkast en snijd ‘m voorzichtig in repen. Als het goed is, kun je er 12 grote of 24 kleine Bounty’s uit halen. Leg de repen zolang weer in de koelkast. Smelt de chocolade au bain marie. Laat de kom met chocolade daarna kort afkoelen op een theedoek. Net zolang tot de chocolade iets dikker is geworden, maar nog wel hanteerbaar is.

Haal de vegan Bounty’s met twee vorken door de gesmolten chocolade en laat ze daarna uitharden op een stuk bakpapier in de koelkast. Je kunt ze daarna in een afgesloten bak ongeveer een maand in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook! Als ze dan niet allang op zijn, tenminste. 😉

Meer vegan recepten:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️