Rosa Bertram
Rosa Bertram Voeding 16 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Vega Vrijdag: Arepa met zwarte bonen, mais, en avocadosalsa & paprika

Vandaag eten we een heel bijzonder vegetarisch én Ayurvedisch recept. Namelijk arepa met zwarte bonen, mais, avocadosalsa en paprika. Bij de oudste Indiase geneeswijze draait alles om balans, dus ook die van je spijsvertering. Dit recept is samengesteld door Ayurvedisch therapeut Bianca Fabrie en komt regelrecht uit haar kookboek Holy happy belly.

We beloven je; dit exotische gerecht wil je vanavond nog maken!

Arepa met zwarte bonen, mais, avocadosalsa en paprika

Arepa is een broodje gebakken van een gekookt maïsmeel-deeg dat oorspronkelijk komt uit Zuid-Amerika. Het is hartstikke makkelijk zelf te maken en je kunt het met van alles vullen. Maïsmeel verbetert de spijsvertering en de eetlust en zorgt voor een betere opname van de voedingsstoffen.

Zwarte bonen zijn voedzaam en kunnen zelfs helpen bij keelontsteking en blaasproblemen.

Oh, en een fijne meevaller: het gerecht is glutenvrijvegan en lactosevrij.

Arepa met zwarte bonen
Happy holy belly

Ingrediënten voor 8 porties

  • 300 g voorgekookt maismeel (toko of grote supermarkt)
  • + 1tl himalayazout
  • + olijfolie om in te bakken
  • + 1 rode paprika in dunne reepjes
  • + 2 maiskolven, gekookt
  • + 1⁄2 bosje koriander, bewaar nog wat takjes
  • + 1 avocado in blokjes
  • + sap van 1 limoen
  • + 2 el olijfolie extra vierge
  • + 1 blikje zwarte bonen (190 g)

Lees ook: Vega Vrijdag: krokante aubergines met chipotlesaus en yoghurt

Aan de slag

  • Meng maismeel en zout in een kom, voeg scheut voor scheut 450 ml water toe en kneed dit samen tot een deeg. Laat het 3 minuten rusten, verdeel het in 8 gelijke porties en maak er ballen van. Druk ze plat tot koeken van 1 cm dik.
  • Verhit een beetje olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de arepa’s in 5-8 minuten aan iedere kant goudbruin. Je kunt er een paar tegelijk in de pan bakken.
  • Bak ondertussen de paprika in een grillpan 3 minuten op hoog vuur.
  • Snij de maiskorrels van de kolven.
  • Hak voor de salsa de koriander grof, (hou een paar takjes achter voor garnering). Pureer de koriander met de avocado, 2 eetlepels limoensap en de olijfolie. Breng op smaak met extra limoensap en een beetje zout.
  • Snij de broodjes open en bestrijk ze eerst met de salsa. Vul ze dan met de zwarte bonen, wat gegrilde paprika en mais. Top af met extra salsa en achtergehouden korianderblaadjes.

Enjoy!

Als Ayurvedisch therapeut komt Bianca Fabrie vaak mensen tegen die niet lekker in hun vel zitten. Moe zijn, huidproblemen of andere ongemakken zijn vaak te achterhalen door voeding en je levensstijl. Benieuwd naar haar andere vegetarische en Ayurvedische recepten? Bestel hier het kookboek Holy Happy Belly

Meer vega recepten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️