Redactie
Redactie Voeding 16 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom je actieve steenkool wilt gebruiken om je water te zuiveren

Steenkool: is dat écht goed voor je? Zeker weten. De actieve versie van steenkool zuivert niet alleen je water, het geeft het ook een beter smaak én helpt je bij het leiden van een ecologische levensstijl. Vaarwel plastic flessen en hallo actieve kool!

Toegegeven: een stuk steenkool in je water doen om deze te zuiveren; dat kan op het eerste gezicht vreemd lijken. Wij hebben daarom deze bijzondere soort steen getest… en goedgekeurd! Wat blijkt? We kunnen hem niet meer missen in onze herbruikbare drinkflessen.

Waarom steenkool in mijn water?

Veel mensen verkiezen nog steeds gefilterd water boven kraanwater, omdat ‘t een raar smaakje heeft of niet zo zuiver is en dus niet zo gezond is. Actieve kool zuivert kraanwater en geeft het een neutrale smaak, waardoor het een volledig ecologisch en natuurlijk alternatief is voor duur waterfilter. Dat zorgt er meteen voor dat je geen water in een plasticfles meer hoeft te kopen!

Lees ook: Zouden deze megatrends de oplossingen zijn voor global warming?

Actieve kool staat bekend om zijn zuiverende voordelen. Het absorbeert zware metalen uit vloeistoffen en maakt verwijdert heel wat slechte stoffen zoals oxiderende materialen (denk aan chloor en ozon). Het neutraliseert de smaak en geur van kraantwater en verwijdert micropolluenten zoals pesticiden uit kraanwater. Daarnaast zorgt het voor een neutraal PH-niveau in het water.

Hoe zuiver ik mijn water?

Om het zuiveringsproces te beginnen, plaats je een koolstaafje in je water. Hoe langer deze erin weekt, hoe beter. Na één uur is je water al goed om te drinken, 4 uur is nog beter en na 8 uur heb je heerlijk gezond water om van te drinken.  Maak je geen zorgen, het water blijft transparant en wordt niet zwart zoals je misschien zou denken.

Dit vind je vast ook interessant: Meer water drinken, maar hoe dan?

Hoe lang kan ik mijn actieve kool gebruiken?

Het kleine stukje magische steenkool kan 3 maanden onafgebroken worden gebruikt. Geef hem daarna een welverdiende verjongingskuur door hem te koken in water en te laten drogen in de zon. Hup, hij is weer klaar om 3 maanden lang jouw water te verschonen!  Aan alle goede dingen komt een einde en na 6 maanden gebruik heeft het geen zin meer om het staafje nog onder te dompelen in water om het te zuiveren. Maar, het kan nog steeds gebruikt worden als natuurlijke meststof of als vocht afdrijvend middel.

Een klein stukje steenkool voor 6 maanden perfect water dus. Gezond leven hoeft helemaal niet duur of moeilijk te zijn.

Dit artikel is geschreven door de diëtiste van Kazidomi, de grootste online healthy lifestyle community van Europa. Waar gezondheidsexperten elke dag tips, advies en recepten delen, maar ook hun strenge selectie van kwaliteitsvolle producten voor optimale voeding, schoonheid, lichaamsverzorging, gezondheid, baby, huis en veel meer.

Meer tips voor een gezond leven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️