Eva Spigt
Eva Spigt Spiritualiteit 16 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Waarom je het universum erin kunt vertrouwen dat alles altijd goed komt

Leven zonder angst of onzekerheden, geloven in het universum kan veel rust brengen. Helaas betekent dat niet dat je maar achterover mag leunen en erop vertrouwt dat er op bijzondere wijze brood op de plank komt of je de liefde van je leven tegen het lijf loopt. Geloven in het universum betekent dat je jouw angsten en belemmerende overtuigingen onder ogen durft te komen.

Het kan bijvoorbeeld leren om niet alles op jezelf te betrekken of vervelende gebeurtenissen met andere ogen te bekijken. Alles gebeurt met een reden en je mag erop vertrouwen dat alles goed komt. Zó werkt het universum.

Wat is het universum?

Het universum wordt ook wel de kosmos of geheel van de schepping genoemd. Het is de bron van alle creatie, energieën en krachten. Deze spelen constant op elkaar in en vormen zo de realiteit die wij kennen.

Maar het universum is meer dan wij waarnemen zoals dingen als lucht, water, vuur en aarde. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken zijn ervan overtuigt dat er ook een onzichtbaar energieveld is en dat alles met elkaar is verbonden.

Waarom je het universum kunt vertrouwen

Het universum is dus een grotere kracht dan wijzelf. Als je een beetje spiritueel bent, ken je misschien al de wetten van het universum. De wet van aantrekking is een van de krachtigste wetten van het universum. Maar ook de wet van trillingen valt hieronder en synchroniteit. Uiteindelijk gaat het er allemaal om wat jij denkt en wat jij uitzendt. Dit is hoe het universum werkt:

Soms krijg je niet wat je wilt en dat is een cadeautje

Een promotie op je werk, het gaat uit met je geliefde of je mist de trein. Allemaal gebeurtenissen waarvan je flink van kunt balen. Je kan dit echter ook omdraaien. Ga er maar vanuit dat het universum altijd het beste met je voor heeft.

Dat jij die hogere functie niet krijgt, betekent misschien dat je de kans krijgt om voor jezelf te beginnen. En die oude vlam? Misschien past er wel iemand veel beter bij je. Als je leert vertrouwen op het universum, weet je dat deze hogere macht je nooit iets geeft wat je niet aan kunt.

Van tegenslagen leer je

De beste manier om het universum te vertrouwen, is door te vertrouwen op jezelf. Je kan bijvoorbeeld op onderzoek gaan wat jouw angsten zijn waardoor jij tegengehouden wordt in het leven.

Wie ben jij eigenlijk? Deze overtuigingen maken jou tot wie je bent

Misschien heb jij wel een diepe overtuiging dat je geen liefde waard bent of dat je geen financiële overvloed kunt creëren. Zodra je dat weet, kun je die overtuiging loslaten. Het universum helpt hierbij door je lessen te geven. Sommige zijn wat harder dan de ander maar blijf erop vertrouwen dat het universum er altijd voor je is. Probeer een leerpunt te zien in tegenslagen.

Het universum helpt

Misschien droom je ervan om de jackpot te winnen maar word je daar daadwerkelijk blij van? Geld ontvangen waar je niks voor hebt gedaan, zal je uiteindelijk niet helpen om jezelf te ontwikkelen. Al is het wel fijn om in een keer zo’n grote smak geld te ontvangen. Maar beter is om dingen zelf te leren en te doen.

Als jij vastbesloten bent om het te laten slagen, om van elke belemmerende overtuiging los te komen, wijkt het universum geen moment van je zijde.

Jij bent het universum

Eigenlijk komt het vertrouwen in het universum en de kosmos van binnenuit. Misschien denk je wel dat het een externe kracht is en die je redt van alles wat er op je pad komt. Maar maak je niet afhankelijk van het universum. Uiteindelijk ben jij het universum (wet van eenheid) en komt deze kracht dus uit jou.

Kom los van wat je tegenhoudt

Hopen dat je gered wordt, gaat niet over vertrouwen op het universum. Het gaat erom dat jij je angsten en onzekerheden onder ogen ziet. We houden ons hieraan vast en kunnen ons zo veel kleiner maken dan we daadwerkelijk zijn. Zonde!

Waarom astrologie geen grote onzin is

Hoeveel belemmerende gedachten heb jij bijvoorbeeld? Als je deze overtuigingen niet als waarheden ziet, kom je erachter dat deze overtuigingen gebaseerd zijn op angst. Er kunnen mooie dingen gebeuren als je uit deze angst durft te stappen. Jij hebt het in je om met tegenslagen en twijfels om te gaan. Je kan alles doen wat je wilt, vertrouw daar maar op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️