Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Psyche 1 feb 2021
Leestijd: 6 minuten

Welk spirit animal heb jij? Zo vind je ‘m (misschien wil het je iets vertellen)

Spirit animals (of geestdieren) zijn een andere vorm van spirituele gidsen. Ze dragen betekenis, wijsheid en kracht. Maar hoe weet je nou wat jouw spirit animal is? En wat probeert het dier je eigenlijk te vertellen?

Emma Mildon – bestseller auteur van het boek The Soul Searcher’s Handbook geeft op Mindbodygreen twee aanwijzingen die je kunnen helpen om jouw spirit animal te identificeren.

Schenk aandacht aan je dromen

Droom je de laatste tijd wel erg vaak over één soort dier? Dan kan het zijn dat het dier je iets probeert te vertellen. Volgens Emma zijn onze dromen nauw verbonden met ons wakkere leven en is het dus de moeite waard om eens in je dromen te duiken. Denk aan de mensen of situaties die ze kunnen vertegenwoordigen en vraag jezelf af wat voor gevoel ze je geven.

Denk aan verleden connecties

Heb je al je hele leven lang een lievelingsdier? Misschien heb je je spirit animal gevonden. Volgens Emma kan het dé manier zijn waarop gidsen contact met je proberen te maken en je proberen te leiden door problemen.

Lees ook: Waarom praten mensen die spiritueel zijn altijd zo zweverig?

Zodra je ‘m gevonden hebt (het kan ook zijn dat je meerdere spirit animals tegelijkertijd hebt) dan kun je jezelf afvragen wat je ervan kunt leren.

Spirit animals kunnen je helpen bij de situatie waar je je op dat moment in bevindt of je iets vertellen over wie jij bent. Vaak symboliseren ze de dierlijke kant van onze persoonlijkheid. Maar ze kunnen ook eigenschappen en sterkten uitstralen waar je juist wat meer van kunt gebruiken.

Veelvoorkomende spirit animals

Dit zijn de veelvoorkomende spirit animals en hun boodschappen:

Beer

De beer is een van de meest krachtige dieren in het geestelijke gidsrijk. Deze gids komt overeen met emotionele en fysieke genezing en is waarschijnlijk verbonden met degenen die een diepe band hebben met de aarde en het buitenleven.

Vlinder

De vlinder staat symbool voor transformatie, schoonheid, vreugde en vrijheid. Het geestdier verschijnt vaak als er een verandering plaatsvindt in je leven. Met de begeleiding van de vlinder zal deze verandering met meer gemak verlopen.

Eekhoorn

De eekhoorn staat symbool voor voorbereid zijn, en balans in geven en nemen. De eekhoorn is veranderlijk en vermijdt gevaar. Kom je dit dier de laatste tijd veel tegen? Dan is het tijd om rust te nemen.

Kat

De kat staat symbool voor nieuwsgierigheid, avontuur, mysterie en onafhankelijkheid. Degenen die de kat als geestdier hebben kunnen worden aangemoedigd om evenwicht te vinden tussen onafhankelijkheid en samenhorigheid.

Hert

Van het hert wordt over het algemeen gedacht dat het gevoelige, zeer intuïtieve mensen leidt die extreem spiritueel zijn. Degenen die verbonden zijn met dit dier zijn zelfverzekerd en succesvol, maar moeten er ook naar streven zachter en sierlijker te zijn.

Duif

De duif staat voor veiligheid, liefde (voor huis en haard), zegeningen en nieuwe beginnen. Degenen die zich zorgen maken of zich gestrest voelen kunnen van deze energie gebruik maken om vrede te vinden.

Dolfijn

De dolfijn staat symbool voor harmonie en balans. Dolfijnen zijn zeer intelligent en in overeenstemming met hun instincten. Hun speelse karakter is een herinnering dat iedereen het leven met humor en vreugde tegemoet moet gaan.

Mensen die zich identificeren met de dolfijn zijn meestal vredig en zachtaardig, maar met een diepe innerlijke kracht.

Vos

De vos is de gids van camouflage. Hij is sluw, moedig, snel, en observerend. En dat maakt ’m een geweldige gids wanneer je geconfronteerd wordt met lastige situaties. De vos kan in dit geval een leraar zijn die begeleiding geeft om snel weg te komen voor obstakels.

Paard

Het paard symboliseert persoonlijke drive, passie en hang naar vrijheid. Als een machtsdier heeft het paard betrekking op je vermogen om jezelf vrij en zelfstandig uit te drukken in sociale omgevingen. De precieze betekenis van het paard kan variëren afhankelijk van hoe je het paard ziet (mak of wild bijvoorbeeld).

Havik

De havik biedt wijsheid om situaties vanuit een hoger perspectief (vanuit de lucht) te zien, door gebruik te maken van de kracht van observatie. Het is een goede metgezel om geestelijk bewustzijn te ontwikkelen.

Leeuw

De leeuw staat voor moed en kracht om moeilijkheden te overwinnen. Het dier verbindt zich met soul searchers die een diep gevoel van gezag hebben en geboren leiders zijn.

Ook interessant: Wat zegt jouw sterrenbeeld over je karakter?

De aanwezigheid van dit dier kan betekenen dat er iets gebeurt in je leven dat moeilijk te beheersen is.

Muis

De muis is verlegen maar ook nieuwsgierig en onderzoekend. Ze staat voor stilte en kan aangeven dat het tijd is om een stapje terug te doen. De muis als gids herinnert ons eraan dat we de kleine dingen in het leven niet moeten overzien.

Uil

De uit staat voor oude en stille wijsheid. Als gids heeft hij het vermogen om te zien wat anderen missen. Dat betekent dat de uil mensen kan helpen de diepere betekenis van dingen te zien en de verborgen schatten van het leven te ontdekken.

Schildpad

De schildpad is een zeer spirituele gids die de reis vertegenwoordigt naar waarheid en begrip. De schildpad leert ons om vredig ons pad te bewandelen en hieraan vast te houden met vastberadenheid en rust.

Tijger

De tijger staat symbool voor oerinstincten, onvoorspelbaarheid en het vermogen om op jezelf te vertrouwen. Als gids vertegenwoordigt hij ruwe gevoelens en emoties. Tijgers verbinden degenen van ons die intuïtief zijn en goed in het volgen van hun instincten.

Wolf

De wolf is verbonden met ons instinctieve vermogen en gevoelens van vrijheid. Hij kan zich voordoen wanneer je wantrouwend bent in sociale situaties en serveert als een herinnering om je oorspronkelijke instincten te volgen.

Panda

De panda is een krachtig dier die staat voor rust en vastberadenheid. Als je de panda als geestdier hebt kan het zijn dat je emotioneel bent en materieel en lichamelijk comfort nodig hebt om je comfortabel te voelen in het leven.

Schaap

Het schaap als geestdier heeft sterke banden met onschuld. De aanwezigheid van het dier biedt manieren om in contact te komen met je onschuld, kwetsbaarheid en het kind in jezelf. Ook kan een schaap symbool staan voor de neiging of het verlangen om te voldoen aan sociale normen.

Ben je af en toe bezig met spiritualiteit? Er bestaat dus zoiets als ‘situationeel spiritueel‘ zijn. In een ander artikel leggen we uit hoe het komt dat mensen die spiritueel zijn, altijd zo zweverig praten.

Meer over dieren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️